Hlavní obsah

Stropnický: Lidovci se nemusí bát, děláme za ně spoustu užitečné práce

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za lidovce děláme spoustu užitečné práce, míní poslanec hnutí ANO Martin Stropnický o jednáních, která v minulých dnech vedlo ANO se sociální demokracií. Některá vyjádření lidoveckých představitelů jej proto překvapují. Stropnický to uvedl v Partii televize Prima.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Poslanec ANO Martin Stropnický

Článek

„Děláme za ně spoustu užitečné práce,” okomentoval Stropnický výtky lidoveckých představitelů, kteří mají pocit, že jednání probíhají pomalu a doposud není příliš věcí dohodnuto.

Lidovci jsou zdrženliví k rychlému přijetí zákona o státní službě i k urychlenému přijetí rozpočtu, které má jako prioritu ČSSD. [celá zpráva]

Stropnický, který v Partii diskutoval s lídrem hnutí Úsvit Tomiem Okamurou, tvrdí, že na lidovecké voliče nečeká žádné zvláštní překvapení a věří, že o budoucnosti možné koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL bude jasněji po pondělním společném jednání všech stran. „Rádi bychom slyšeli, jak to lidovci myslí,” uvedl Stropnický.

Okamura: Spolupráci s Úsvitem se brání hlavně ČSSD

Spekulace, že spolupráce s Úsvitem by mohla být jednodušší nežli s lidovci a část hnutí ANO ji preferuje, potvrdil Okamura. Podle něj však má k podobné variantě výhrady ČSSD, která by se ocitla „v klinči dvou stran, které chtějí změny”.

Foto: Petr Horník, Právo

Lídr hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura

Okamura zopakoval, že pokud by se jeho hnutí podařilo prosadit změny k přímé demokracii, vyvstala by otázka, zda se nezapojit do exekutivy. „Nezříkáme se vládní odpovědnosti,” konstatoval Okamura.

Výsad místopředsedy Sněmovny by se Okamura vzdal

Při debatě o volbě sněmovních místopředsedů Okamura řekl, že svůj výsledek v první volbě považuje za úspěch. Postoupil do druhého kola s místopředsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem, v němž nebyl zvolen ani jeden.

Okamura chce na rozdíl od Kalouska kandidovat znovu a v případě svého zvolení by se vzdal výsad místopředsedy, mezi něž patří například vůz s řidičem a příplatky za funkci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám