Hlavní obsah

Bém podpořil vznikající pravicovou stranu, kterou má vést Klaus

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý poslanec za ODS Pavel Bém vyzval ODS, aby se připojila k integračnímu pravicovému projektu, který má v těchto dnech vznikat pod taktovkou Václava Klause a Jany Bobošíkové. Je to podle něj jediná cesta na záchranu pravice.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Bém

Článek

"Skutečná autentická česká pravice (tou ani v nejmenším nikdy nebyla a také nebude TOP 09) nemá jinou šanci na záchranu než vstoupit do integračního pravicového proudu. A ODS, pokud se chce zachránit, tak nemá jinou šanci než se připojit," napsal v úterý Právu Bém.

Zároveň odmítl, že by plánoval z ODS vystoupit a přidat se ke Klausovi, jako to už učinili jeho pražští spolustraníci Boris Šťastný a Jiří Janeček, zakladatel Pravé frakce v ODS. [celá zpráva]

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Bém a Václav Klaus na pražském magistrátu

Bém, který platí v ODS za příznivce exprezidenta Klause, už dříve novinářům řekl, že by Klausův projekt podpořil, pokud by do sebe integroval celou českou pravici, včetně ODS.

Související témata

Foto: Archiv, Právo

Pavel Bém

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus při přednášce na VŠE

"Nemůže se jednat o jeden časově izolovaný krok a jeden politický subjekt, který Václav Klaus podpoří. Musí se jednat o integrační proud, pravicové hnutí. Václav Klaus v něm je, více než osobností či charismatickým lídrem, především symbolem hodnot. Takový projekt samozřejmě budu podporovat všemi zdravými a legitimními prostředky," řekl Bém.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám