Hlavní obsah

Úřednická vláda by sloužila k převratu proti většině ve Sněmovně, míní Kalousek

Ostře se do plánu prezidenta Miloše Zemana pustil první místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek. „Řekl jsem už mnohokrát, že úřednickou vládu si tato země nezaslouží,“ sdělil Právu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miloslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Navíc vláda, která by sloužila jako instrument k převratu proti legitimní většině ve Sněmovně, by vůbec nebyla nepolitická, ale naopak bytostně politická. V situaci, kdy má koalice většinu ve Sněmovně a pan prezident by i naproti tomu jmenoval vládu odborníků, tak já si neumím představit političtější vládu,“ uvedl Kalousek.

Miloš Zeman v nedělním pořadu Radiožurnálu Hovory z Lán dal najevo, že předsedkyni Sněmovny Miroslavu Němcovou nehodlá jmenovat premiérkou. Zeman se vyslovil pro vládu úředníků, která by vládla do řádných voleb v roce 2014. Údajně také vybírá ze čtyř možných kandidátů na post premiéra.

V Lánech se v průběhu několika posledních dní prezident setkal se zástupci všech parlamentních stran. Své oficiální rozhodnutí, jak bude postupovat, oznámí v úterý odpoledne na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám