Hlavní obsah

Voda udeřila i na Jesenicku

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm výjezdů profesionálních a dobrovolných hasičů si vyžádaly od nedělního odpoledne do pondělního rána bouřky na Jesenicku.

Foto: SDH Česká Ves

S vodou se museli potýkat i na Jesenicku, nejvíce pak v České Vsi.

Článek

„Pracovali jsme v České Vsi, Mikulovicích, Zlatých Horách, Bílé Vodě, Branné, Lipové-lázních a v Habarticích. Ve všech případech se jednalo o sklepy zatopené  vodou, která se valila z polí po silné průtrži mračen. Odklízeli jsme také nánosy bahna ze silnic, dvorů a zahrad, čistili kanály a propustky, monitorovali vodní toky a preventivně plnili pytle s pískem,“ řekla Právu v pondělí mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: SDH Česká Ves

Hasiči v akci

Nejkritičtější byla situace v České Vsi. „Díky krátkodobému vydatnému dešti nemohla voda odtékat ucpaným propustkem, a proto se valila mimo koryto, dostala se až na cestu a dál přes most pokračovala k obydlím, kde vytopila dva sklepy v rodinných domech a způsobila velké laguny na zahradách,“ konstatovala mluvčí.

Hasiči tam podle ní nejdříve pomocí pytlů s pískem odklonili tekoucí vodu tak, aby dále neohrožovala obyvatele domů. Poté vyčerpali vodu ze dvou sklepů a zahrad. Následně se snažili uvolnit ucpaný propustek, což se povedlo až za pomoci bagru místního podnikatele. Na závěr uklidili most i komunikaci od nánosu bahna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám