Hlavní obsah

Přes sto dětí ze zaplavených oblastí může odjet na zotavenou do Krkonoš

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti z oblastí, které během tohoto týdne vyplavily katastrofální povodně, se mohou zotavit v ozdravovnách v Krkonoších a v Podkrkonoší. S takovou nabídkou přispěchal Královéhradecký kraj, který nabídl postiženým více než 100 volných lůžek v zotavovnách ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a ve Dvoře Králové nad Labem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Kozí hřbety v Krkonoších

Článek

„Tyto děti, jejichž rodiče se nyní potýkají s odstraňováním povodňových škod ve svých domovech, mohou strávit až několik týdnů v klidném prostředí nejvyšších českých hor. Výzvu k využití této nabídky posíláme krizovým štábům, které nyní povodně řeší,“ řekla v pátek ráno Jana Třešňáková (ČSSD), radní pro oblast zdravotnictví v Královéhradeckém kraji. Děti by měly mít tento pobyt samozřejmě zdarma.

Královéhradecký kraj spravuje ozdravovnu Karkulka a Mělnickou boudu v Peci pod Sněžkou, dětské ozdravovny Svatý Petr a Bedřichov ve Špindlerově Mlýně a ozdravovnu Království ve Dvoře Králové.

„V ozdravovnách je dětem k dispozici odborný personál, a to zdravotníci i výchovní pracovníci, takže je tu postaráno jak o zdraví, tak o volný čas a vyžití ubytovaných,“ dodal mluvčí krajského úřadu Imrich Dioszegi.

Reklama

Související témata:

Související články

Voda je na ústupu, velký úklid začíná

Zatímco v Ústí nad Labem, ve Hřensku, Děčíně a v dalších obcích na obou březích dolního toku Labe lidé stále bojují s velkou vodou, na většině území Čech už...

Výběr článků

Načítám