Hlavní obsah

Bývalý tajemník znojemské radnice jde za mříže za přijetí úplatku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Do vězení na jeden rok si půjde sednout bývalý tajemník radnice ve Znojmě Vladimír Krejčíř. V úterý ho tam poslal brněnský Krajský soud za to, že v jednom případě přijal úplatek ve výši 40 tisíc korun a také si ponechal sponzorský dar pro město ve výši pěti tisíc korun. Krejčíř ale mohl být s verdiktem spokojen, žalobce ho totiž vinil z přijetí úplatků ve výši 1,9 miliónu korun, za což mu hrozilo až 12 let vězení.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Bývalý tajemník Znojma Vladimír Krejčíř (vpravo) s obhájcem Michaelem Bartončíkem

Článek

Podle státního zástupce měli tajemníka uplácet podnikatelé, aby se dostali k městským zakázkám. Krejčíř podle něj věděl, jak si s jejich pomocí zpestřit život.

Podnikatelé ho měli uplácet buď přímo penězi v obálkách v různé výši, nebo různými protislužbami a dary. A protože se extajemník netajil tím, že je vášnivý myslivec, tak k pozornostem měla patřit také pozvání k odstřelu muflona nebo svišťů.

„Půl roku mě sledovala policie, a kdyby měli důkazy o skutečném uplácení, tak by mě už dávno dostali. Nic takového se nestalo. V žalobě zmíněné služby či práce jsem si všechny objednal a řádně bych je zaplatil, kdyby mně nebyly obstaveny účty,“ odmítal jakoukoli vinu Krejčíř.

Společně s extajemníkem stanuli před soudem i podnikatelé, kteří jej měli uplácet. Potrestán byl jeden z nich.

Reklama

Výběr článků

Načítám