Hlavní obsah

Nekandidujte kvůli mým dětem, vzkázal Fischerovi bývalý zpěvák Support Lesbiens

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý zpěvák kapely Support Lesbiens Kryštof Michal navázal na video Tomáše Hanáka, který vyzval prezidentského kandidáta Jana Fischera, aby z boje o Hrad odstoupil kvůli jeho minulosti v KSČ. Michal, který nedávno založil novou skupinu Portless, zareagoval na Fischerovu odpověď v chatu Novinek.cz, kde kandidát uvedl, že vstoupil do KSČ kvůli svým dětem.

Kryštof Michal hovoří k Janu FischeroviVideo: Dekomunizace, o.s.

 
Článek

„Měl jsem rodinu a malé děti, opakovanou nabídku ke členství jsem nakonec přijal, abych nepřišel o svou práci,“ reagoval Fischer minulý týden v on-line diskusi se čtenáři Novinek.cz na dotaz ohledně jeho členství v KSČ. [celá zpráva]

Jeho odpověď se stala trnem v oku Kryštofu Michalovi. „Pane Fischere, vzkázal jste nám, že jste byl dlouhých devět let členem KSČ kvůli svým dětem. Já jsem v 80. letech vyrůstal, ale můj otec do KSČ nikdy nevstoupil. Myslím, že právě kvůli nám, svým dětem,“ vyjádřil se Michal na adresu Fischera, který byl v letech 1980 až 1989 řadovým členem KSČ, ale v jeho biografii na stránkách ČSÚ, kde pracoval, tuto informaci neuvedl.

„Nejste jediný, kdo šlápnul vedle, ale ti ostatní nechtějí být prezidentem. Prosím, nekandidujte, kvůli mým dětem,“ vyzval Michal prezidentského kandidáta.

Tomáš Hanák vyzývá Jana Fischera, aby nekandidoval na prezidenta

Video zaštítilo občanské sdružení Dekomunizace, které stojí i za videem Tomáše Hanáka. Populární herec v něm vyzval Fischera, aby kvůli své komunistické minulosti nekandidoval. [celá zpráva]

Odmítl se kandidatury vzdát

Fischer tehdy na apel odpověděl, že má nominaci od občanů a za sebou konkrétní výsledky práce. Vzdát kandidatury se prý nehodlá také proto, že by uvolnil cestu pochybným praktikám, které spojuje s érou někdejšího premiéra Miloše Zemana. [celá zpráva]

Řada osobností z různých oblastí se ale k Fischerovi naopak hlásí. Podpořil ho například režisér Zdeněk Troška, herci Jan Hrušínský a Jan Přeučil, fotbalový internacionál Josef Masopust či kardiochirurg Jan Pirk.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám