Hlavní obsah

Ministerstvo obrany se připojí ke stíhání Parkanové

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Resort obrany se připojil k trestnímu řízení proti Vlastě Parkanové (TOP 09) v kauze nákupu letadel CASA. Novinky o tom informoval mluvčí ministerstva Jan Pejšek. Resort se připojil jako poškozený s nárokem na náhradu škody ve výši 658,5 miliónu, jak ji vyčíslila policie.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vlasta Parkanová

Článek

„Po právním posouzení a na základě doporučení ze strany Policie ČR se zároveň Ministerstvo obrany zastoupené ředitelem sekce vyzbrojování MO plukovníkem Pavlem Bulantem, do jehož úseku smlouva na pořízení letounů CASA C-295M spadá, připojilo k probíhajícímu trestnímu řízení,“ řekl Pejšek Novinkám.

Podle mluvčího již ministerstvo spolupracuje s policií a poskytuje vyšetřovatelům všechny potřebné podklady.

Dodal, že připojení k trestnímu řízení bylo jednou z podmínek policie, aby mohlo ministerstvo nahlížet do vyšetřovacího spisu.

Parkanová se měla podle policie dopustit toho, že coby ministryně obrany v roce 2009 nenechala při nákupu letounů CASA zpracovat nezávislý posudek na cenu. Měla se tak dopustit porušování povinnosti při správě cizího majetku a zneužití pravomoci veřejného činitele.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám