Hlavní obsah

Léto si bere volno, týden bude chladný a deštivý

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na slunce a letní teploty bychom měli v tomto týdnu zapomenout. Zatímco první polovina týdne bude ještě ve znamení proměnlivého počasí, v dalších dnech již meteorologové očekávají ochlazení a vesměs zataženou oblohu s alespoň občasnými srážkami. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V pondělí proudí na naše území chladnější vlhký vzduch od jihozápadu. Bude převážně oblačno, přičemž na východě republiky se vyskytnou rovněž přeháňky. "Zatímco v Čechách vystoupí odpolední maxima na 18 až 22 stupňů Celsia, na Moravě a ve Slezsku bude ještě až 25 stupňů," dodala Honsová.

Tepleji bude v úterý. V Čechách bude převážně polojasno, na Moravě a ve Slezsku bude oblačnosti více, přičemž se ojediněle mohou vyskytovat přeháňky a bouřky. Zatímco přes den vystoupí teploty na 22 až 26 stupňů, ráno bude relativně chladné, když teploty klesnou na 12 až osm stupňů.

Ve středu se již zcela zatáhne a začne pršet. "Na Moravě a ve Slezsku mohou být srážky vydatnější," doplnila Honsová s tím, že odpolední maxima vystoupají na západě republiky na 18 až 22, zatímco na východě může být o stupeň až dva tepleji. Teplejší ve srovnání s úterým bude i ráno, rtuť teploměru poklesne pouze na 17 až 13 stupňů.

Ani předpověď na další dny neskýtá stran léta příliš optimismu. Ve čtvrtek i v pátek bude oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami. V pátek by přechodně mohlo být i polojasno. Teploty budou šplhat na 18 až 22 stupňů

Velmi podobně bude podle všeho i o víkendu. I nadále bude převládat velká oblačnost s občasným deštěm či přeháňkami. Teploty by měly kolísat mezi 17 a 21 stupni.

"Zkrátka před sebou máme teplotně podprůměrný týden," podotkla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám