Hlavní obsah

Huml koketuje se stranou Bobošíkové, s VV absolutně skončil

Právo, Jiří Ovčáček

Poslanec Stanislav Huml, kterého za rebelii vyobcovaly Věci veřejné ze svého klubu, navštíví tuto sobotu pražský ustavující sjezd strany Suverenita - Blok Jany Bobošíkové (SBB). Huml na dotaz Práva zcela nevyloučil, že by mohl do politických vod této strany zamířit.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dopravní expert Stanislav Huml

Článek

„Velmi si vážíme toho, že pan poslanec Huml přijal pozvání Přípravného výboru Suverenity (SBB) na náš sjezd. Považujeme ho za člověka, který svými politickými i občanskými názory je blízký programu Suverenity,“ informovala v pondělí v tiskovém prohlášení Bobošíková.

Huml pozvání na sjezd potvrdil. „Čekal jsem, zda se stane zázrak na sjezdu (VV) v Hradci Králově, ten se nestal, tak se jdu podívat jinam,“ sdělil k tomu Huml. Na dotaz Práva, zda to znamená, že zamíří do řad Suverenity, pak řekl: „Neříkám tak ani tak. Jedu se podívat na sjezd“. Poslanec zároveň prohlásil, že výsledek víkendové konference VV pro něj znamená absolutní stopku vůči této straně. „Je to už absolutní konec se stranou VV,“ konstatoval Huml.

Místopředsedkyně Přípravného výboru Suverenity Jana Volfová věří, že ustavující sjezd její strany Humla přesvědčí, že je na rozdíl od VV subjektem reálným. „Oproti VV uvidí, že jsme živou stranou, která má krajskou strukturu, živé lidi, nikoliv virtuální klikače,“ řekla v pondělí Volfová Právu.

Na rokování bude přítomen i další politický rebel, exposlankyně zelených Olga Zubová, která pomohla shodit v březnu 2009 vládu Mirka Topolánka (ODS). Zubová se ustavujícího sjezdu Suverenity zúčastní z pozice předsedkyně Demokratické strany zelených (DSZ).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám