Hlavní obsah

ODS zúžila výběr na post primátora

– Praha
Právo, Novinky, trj, jas

Pražská ODS postupně představuje své lídry pro jednotlivé volební obvody. Stále však chybí jméno, které strana pošle do boje o post primátora hlavního města. Třebaže představitelé strany stále k osobnosti do čela magistrátu mlčí, v kuloárech se hovoří o třech jménech. Šanci mají podle všeho poslanec a šéf pražské ODS Boris Štastný, nynější náměstek primátora Rudolf Blažek a lékař Bohuslav Svoboda.

Foto: Petr Horník, Právo

Boris Štastný

Článek

Původně se jako o možné kandidátovi hovořilo i o dalším náměstkovi stávajícího primátora Pavla Béma, jeho jmenovci Klegovi, ten se však zdá být mimo hru. Podobně jsou na tom i "nové tváře" Jan Kalousek či Petr Bříza.

Ani trojice favoritů nemá zcela jasné pozice. Svobodovi, který byl dlouholetým předsedou České lékařské komory by mohlo pomoci, ale paradoxně i uškodit, že stojí mimo stranické struktury, Štastný oproti tomu zasedá ve Sněmovně a Blažek je spjatý s érou primátora Béma.

Foto: Petr Horník, Právo

Bohuslav Svoboda

Na urychlené řešení situace tlačí pražskou ODS i stranické vedení. Grémium se situací v hlavním městě zabývalo a šéf ODS Petr Nečas po jednání uvedl, že podle jeho názoru by bylo vhodné, aby strana představila svého lídra dříve, než avizovaného 28. září. [celá zpráva]

Šťastný: známe cestu kterou půjdeme

Štastný, který ve čtvrtek představoval priority pro svou kandidaturu, řekl, že kandidát bude představen do 28. září, nikoliv až tento den.

"Jestli to bude tři týdne před volbami nebo pět, není tak důležité, jako proč to děláme,“ doplnil nynější poslanec s tím, že o situaci ještě bude jednat s předsedou Nečasem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Žhavý kandidát na předsedu pražské ODS Rudolf Blažek

Na dodaz, zda již je kandidát vybrán, Štastný uvedl, že "uvnitř vedení pražské ODS je zřejmá cesta, kterou půjde".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám