Hlavní obsah

Pitr si před svým zatčením často volal s Krejčířem

Podnikatel Tomáš Pitr, kterého minulý týden zatkla švýcarská policie, byl v čilém kontaktu s dalším "uprchlíkem" Radovanem Krejčířem i dalšími kontroverzními osobami. S Krejčířem si prý Pitr pravidelně telefonoval a naposledy spolu hovořili jen tři dny před svým zatčením. Uvedl to časopis Týden.

Článek

"Volal mi zhruba jednou za 14 dní," citoval časopis Krejčíře. Podle jeho slov se oba hledaní podnikatelé nebavili o obchodech, ale o vývoji svých kauz.

Krejčíř také uvedl, že se Pitr stýkal i s dalšími lidmi z České republiky. Jedním z nich měl být podnikatel Vlastimil Spěvák. Ten byl v roce 2006 zadržen spolu s příbramským podnikatelem Jaroslavem Starkou a dalšími lidmi. Zadržení souviselo s prošetřováním únosu Krajčířova otce Lamberta, k němuž došlo v roce 2002.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Spěvák časopisu své schůzky s Pitrem nepotvrdil ani nevyvrátil.

Pitr byl švýcarskými orgány zatčen 26. července. Na jeho dopadení se Švýcary úzce spolupracovali čeští kriminalisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), kteří jeho pohyb v posledních dnech monitorovali. [celá zpráva]

Zpráva ÚOOZ o Pitrově zatčení jeho styky s osobami z ČR potvrzuje.

Otázkou zůstává, zda se české justici podaři zajistit Pitrovo vydání do ČR. Ministerstvo spravedlnosti zajišťuje přípravu podkladů a překlad rozsudků Pitrových kauz pro švýcarskou justici.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v této souvislosti uvedl, že vidí šance na Pitrovo vydání do ČR v poměru 1:1. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám