Hlavní obsah

VV vyloučily deset členů a zrušily svůj ústecký klub

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Rada Věcí veřejných (VV) v pondělí vyloučila ze strany deset členů z Ústeckého kraje a zrušila regionální klub v Ústí nad Labem. Právo o tom informoval šéf poslanců VV Josef Dobeš. Důvodem byl fakt, že se potvrdilo podezření z napojení na nekalé podnikatelské aktivity.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Představitelé VV: Kristýna Kočí, předseda Radek John a Vít Bárta

Článek

„Rada VV zareagovala razantně a zrušila nejen licenci krajského klubu v Ústí nad Labem, ale také rozhodla o vyloučení deseti členů v regionu. S novou situací se VV nyní budou muset vyrovnat, komplikuje to situaci před komunálními volbami,“ řekl Právu Dobeš.

Vyloučení pocházeli z Ústí a Chomutova. Podle něj desítka lidí hrubě porušila etický kodex VV. Podle informací Práva jde o osoby napojené na ústeckého "kmotra" ODS Patrika Oulického.

Možné problémy se svými členy na Ústecku hlásila strana již minulý týden, v hledáčku se tehdy ocitlo 47 lidí, tedy asi třetina tamní členské základny.

„Nectili jsme presumpci neviny, v politice se má naopak ctít presumpce viny,“ dodal Dobeš. Vyloučení mají patnáct dnů na případné přezkoumání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám