Hlavní obsah

Radnice Prahy 10 vidí za útokem na budovu politický podtext

Právo, Novinky, Hynek Paštěka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Radnice Prahy 10 považuje sobotní útok na budovu radnice za vyvrcholení výhrůžek tvrdého jádra fanoušků obou klubů a vidí za ním i politický podtext. „Chci upozornit na fakt, že jedním z hlavních představitelů Družstva fanoušků Bohemians je aktivní politik a kandidát do Poslanecké sněmovny za ČSSD Jiří Dientsbier mladší,“ řekl místostarosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (ODS).

Článek

Zastupitel Prahy 10 a poslanec Boris Šťastný (ODS) proto Jiřího Dienstbiera vyzvali, aby se od násilí veřejně distancoval. „Já se samozřejmě distancuji od každého násilí, je mi protivné. Je mi líto, že někdo neudrží nervy na uzdě a zareaguje takovým způsobem. Bohužel mám ale pocit, že si za zvýšení emocí kolem celé záležitosti může svým přístupem i radnice Prahy 10,“ reagoval Jiří Dienstbier.

Fotbaloví fanoušci v sobotu večer vytloukli okna a dveře budovy radnice v pražských Vršovicích. Podle radního Prahy 10 Bohumila Zoufalíka byli v davu jak příznivci Bohemians 1905, tak Slavie Praha. Policie zadržela 17 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám