Hlavní obsah

Paroubek už rozdává ministerstva: hejtman Hašek má šéfovat zemědělství

Právo, Novinky, pko, mh
Brno

Jihomoravský hejtman Michal Hašek by po volbách mohl vyměnil Brno za hlavní město. Ve středu po setkání s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem a odboráři vyšlo najevo, že Paroubek po případném vítězství ve volbách s Haškem počítá na post ministra zemědělství.

Foto: Právo

Šéf ČSSD Jiří Paroubek s hejtmanem Michalem Haškem

Článek

"Mojí představou je, že pokud budeme sestavovat po volbách vládu, tak Michal Hašek a Bohuslav Sobotka by měli být klíčovými ministry. Odchod Haška na ministerstvo by byla jistě ztráta pro kraj, ale mladí lidé rostou s úkoly a Hašek by se mohl ujmout pozice ministra zemědělství, ostatně ve stínové vládě má na starosti tento resort,“ řekl Paroubek.

Podle Paroubka byla debata s odboráři velmi živá a řeč pochopitelně přišla i na jedno z hlavních témat posledních dnů - stávku v dopravě. „Doufám, že se Senát a jmenovitě ODS a TOP 09 zachovají konstruktivně a že podpoří změnu zákona, která prošla Poslaneckou Sněmovnou, čímž by mohlo dojít k takové úpravě, že by stávka ani v budoucnu nebyla,“ prohlásil Paroubek poté, co se dozvěděl o zrušení stávky.

Podle jihomoravského hejtmana bude muset nová vláda okamžitě nastoupit s programem strukturální pomoci územím s velkou nezaměstnaností tak, aby ve spolupráci s jednotlivými kraji byla pomoc zaměřena nikoli na široké regiony, ale i na jednotlivé okresy.

Hašek také upozornil, že odvolání stávky nijak neoslabuje požadavek, aby Senát co nejrychleji schválil novelu zákona o zaměstnaneckých výhodách. „Mrzí mě prohlášení prezidenta republiky, který dopředu sdělil, že bude tuto věc vetovat. Pan prezident by měl zejména po nynějším prohlášení odborů sdělit své důvody a jestli na tomto rozhodnutí setrvává,“ konstatoval Hašek.

Reklama

Výběr článků

Načítám