Hlavní obsah

Zeman označil Kopeckého za zhrzeného politika

Právo, Jiří Ovčáček

Budoucí předseda Strany práv občanů (SPO) a lídr ústecké kandidátky této nové strany Miloš Zeman označil exposlance a starostu Podsedic Roberta Kopeckého za zhrzeného politika, který ani neví, že nezařazený poslanec Miloš Melčák není členem SPO. Kopecký podnikl politickou túru, kdy přešel z ČSSD do SPO a zpět. Následně nenechal na Zemanově straně nit suchou.

Foto: repro ČT, Novinky

Miloš Zeman

Článek

Zeman v úterý na dotaz Práva, co říká na Kopeckého kritické výroky, připomněl starostovu anabázi mezi politickými stranami, řekl: „Uvedu fakta a nikoliv dojmy. Fakt číslo jedna. Robert Kopecký opustil, jak mně sám řekl, ČSSD proto, že Jiří Paroubek nesplnil své slovo, že bude na volitelném místě kandidátky,“ řekl Zeman.

„Fakt číslo dvě. Robert Kopecký odešel ze Strany práv občanů, když zjistil, že ani v této straně nebude na volitelném místě kandidátky. Já sám se domnívám, že do strany máme vstupovat kvůli jejímu programu a ne kvůli volitelným místům,“ rýpnul si Zeman do starosty.

Podle Zemana, který bude s největší pravděpodobností zvolen tuto sobotu na ustavujícím sjezdu v Praze šéfem SPO, je Kopecký zhrzený politik. „Nu a fakt číslo tři, myslím si, že zhruba dva tisíce členů Strany práv občanů, z nichž většina nebyla před tím členy žádné politické strany, kde je množství mladých nadějných lidí, by neměla být urážena zhrzeným politikem, který ani neví, že například poslanci Melčák či Pohanka nejsou členy této strany,“ prohlásil Zeman.

V rozhovoru pro úterní Právo Kopecký Zemanovu SPO zkritizoval. „Straně vládnou olejáři, tuneláři a velrybáři, kormidlují ji Melčák a Šlouf. Domníval jsem se, že sociální demokracie i SPO budou stranami levicovými a navážou přátelský vztah. Jenomže Strana práv občanů je uskupením lidí nechvalné pověsti pracujících na projektu, jehož cílem je poškodit ČSSD a umožnit ODS vrátit se zpět k moci,“ nešetřil Kopecký nový politický subjekt. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám