Hlavní obsah

Část Pražského okruhu čekají problémy, začíná dlouhodobá uzavírka

– Praha
Novinky, Petr Nový

Dvě částečné uzavírky zásadních pražských silnic zkomplikují od úterý dopravu v metropoli. Až do poloviny června bude uzavřena část Pražského okruhu u dálnice D5. Do začátku května musí motoristé počítat s problémy i v Poděbradské ulici v Praze 9.

Článek

Část Pražského okruhu se od úterního poledne uzavře v úseku od křižovatky s dálnicí D5, respektive Rozvadovské spojky po ulici K Barrandovu. Současně budou uzavřeny nájezdy na Chrášťany, Jinočany a Ořech směrem k Barrandovskému mostu.

Na důležité komunikaci se bude rekonstruovat povrch vozovky.

Provoz jedním pruhem v protisměru

„Veškerý provoz z dálnice D5 a z Pražského okruhu, bude ve směru od Ruzyně převeden v jednom jízdním pruhu do protisměru, od ulice K Barrandovu budou k dispozici dva jízdní pruhy,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Policie v této oblasti posílí dopravní hlídky, v případě komplikací bude situaci monitorovat také vrtulník.

„V souvislosti s touto uzavírkou nebyla objízdná trasa určena,“ doplnila Miklíková. Uzavírka potrvá do 15. června. Podle policie by v případě náhradní trasy mohlo dojít k jejímu zahlcení, a vznikl by tak problém jinde. „Praxe ukázala, že řidiči si na změnu většinou během několika dnů zvyknou a sami si najdou trasu, která jim bude nejvíce vyhovovat,“ uzavřela mluvčí policistů.

Rekonstrukce tramvajové trati v Poděbradské ulici

V úterý začala v Praze i druhá uzavírka, která potrvá až do třetího května. Důvodem je rekonstrukce tramvajové trati v Poděbradské ulici od křižovatky Kbelská - Průmyslová až na konečnou tramvají na Lehovci.

V těchto místech bude pro automobilovou dopravu uzavřen levý jízdní pruh ve směru z centra. Provoz do centra bude téměř bez omezení, ve směru z centra bude doprava vedena jedním jízdním pruhem. Provoz tramvají bude v těchto místech přerušen, nasazena bude náhradní autobusová doprava.

Uzavírky potrvají dva roky

Z úterka 9. na středu 10. března 2010 začne postupné uzavírání ulice Patočkova a části Strahovského tunelu. Tyto uzavírky budou probíhat v průběhu dvou let. V důsledku pokračující výstavby městského okruhu dojde k uzavření části Patočkovy ulice v úseku od Strahovského tunelu po ulici Myslbekova.

Objízdná trasa bude vedena obousměrně z ulice Patočkova ulicemi Pod Královkou, Bělohorská, Myslbekova a zpět. Vozidla jedoucí z centra ve směru od Prašného mostu musí jet po této trase, stejně jako vozidla, která budou chtít jet do Strahovského tunelu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám