Hlavní obsah

Levice si prosadila na čtvrtek už čtvrtou mimořádnou schůzi Sněmovny

Praha

Poslanci levice iniciovali už čtvrtou mimořádnou sněmovní schůzi příští týden. Předseda dolní komory Miloslav Vlček (ČSSD) ji svolal na čtvrtek od 09:00. Na programu je třeba způsob schvalování státní energetické koncepce a návrh na zrušení stropů pro platby zdravotního pojištění.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanci ČSSD ve Sněmovně

Článek

Poslanci by měli projednat ve druhém a třetím čtení návrh ČSSD, podle kterého by energetickou koncepci neschvalovala vláda, nýbrž Sněmovna. Na programu je třetí čtení komunistického návrhu na zrušení stropů pro platby zdravotního pojištění. V prvním čtení by měla Sněmovna probrat předlohu ČSSD a Strany zelených, která by zakázala anonymní akcie.

První mimořádná schůze příští týden má být v úterý. Na žádost ČSSD a ODS mají poslanci projednat třeba návrh na vrácení mateřské na loňskou úroveň a na proplácení prvních tří dnů nemoci. [celá zpráva]

Dvě mimořádné schůze iniciovala ODS, svolány jsou na středu. Na programu je například debata o údajné korupci při pořizování stíhaček gripen a poslanecká novela horního zákona, která se stala jedním z důvodů ostrého sporu poslance Martina Bursíka (SZ) a premiéra Jana Fischera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám