Hlavní obsah

Levice si prosadila na čtvrtek už čtvrtou mimořádnou schůzi Sněmovny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslanci levice iniciovali už čtvrtou mimořádnou sněmovní schůzi příští týden. Předseda dolní komory Miloslav Vlček (ČSSD) ji svolal na čtvrtek od 09:00. Na programu je třeba způsob schvalování státní energetické koncepce a návrh na zrušení stropů pro platby zdravotního pojištění.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanci ČSSD ve Sněmovně

Článek

Poslanci by měli projednat ve druhém a třetím čtení návrh ČSSD, podle kterého by energetickou koncepci neschvalovala vláda, nýbrž Sněmovna. Na programu je třetí čtení komunistického návrhu na zrušení stropů pro platby zdravotního pojištění. V prvním čtení by měla Sněmovna probrat předlohu ČSSD a Strany zelených, která by zakázala anonymní akcie.

První mimořádná schůze příští týden má být v úterý. Na žádost ČSSD a ODS mají poslanci projednat třeba návrh na vrácení mateřské na loňskou úroveň a na proplácení prvních tří dnů nemoci. [celá zpráva]

Dvě mimořádné schůze iniciovala ODS, svolány jsou na středu. Na programu je například debata o údajné korupci při pořizování stíhaček gripen a poslanecká novela horního zákona, která se stala jedním z důvodů ostrého sporu poslance Martina Bursíka (SZ) a premiéra Jana Fischera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám