Hlavní obsah

Poslanec Ploc odešel z krajského zastupitelstva

– Liberec
Právo, Barbora Silná

Poslanec a bývalý skokan na lyžích Pavel Ploc (ČSSD) v pondělí rezignoval a vzdal se svého mandátu zastupitele Libereckého kraje (LK). Svou rezignaci doručil do rukou libereckého hejtmana Stanislava Eichlera (ČSSD), který ji přečetl na úterním zasedání zastupitelstva.

Článek

Na jeho místo měl původně nastoupit jako náhradník 60letý František Špoták, otec oštěpařky Barbory Špotákové, který ale také v pondělí oznámil svou  rezignaci, a tak na uvolněné zastupitelské křeslo usedl bývalý asistent náměstka pro ekonomiku LK Karla Dolejšího (ČSSD) 34letý Roman Šotola.

Právě o něm se spekuluje, že by mohl v podzimních komunálních volbách vést sociálně demokratickou kandidátku a usilovat o post primátora.

„Pavel Ploc rezignoval na post zastupitele, protože se chce věnovat práci v Poslanecké sněmovně a věnovat se přípravě voleb,“ vysvětlil za Ploce hejtman.

Zastupitel za ODS zemřel

Změny nastanou také v zastupitelském klubu ODS, neboť o víkendu náhle zemřel krajský zastupitel, 54letý Luboš Kalous. Jeho památku uctili zastupitelé minutou ticha.

Na jeho místo nastoupí by měl nastoupit bývalý radní pro dopravu Libereckého kraje a starosta Jilemnice Vladimír Richter (ODS).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám