Hlavní obsah

Za útok na Topolánka navrhla policie podat obžalobu

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Břeclavská policie ukončila vyšetřování útoku na předsedu ODS Mirka Topolánka návrhem na podání obžaloby. Čtveřice mužů po Topolánkovi v srpnu na hustopečském koupališti házela kameny, přičemž šéf ODS si z incidentu odnesl tržnou ránu na hlavě. Podle břeclavské policejní mluvčí Kamily Haraštové, která Novinkám informaci bez bližšího upřesnění potvrdila, zveřejní policie konkrétní informace v pátek.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Mirek Topolánek

Článek

Policie čtveřici mužů již v září obvinila z výtržnictví, zda nakonec padne obžaloba, rozhodne státní zastupitelství po prostudování spisového materiálu.

Nedlouho po útoku, který se odehrál v srpnu v rámci jedné z akcí předvolebního turné, se čtveřice přihlásila na policii. Muži tvrdili, že po Topolánkovi házeli pouze vejce a že útok byl objednán. Podle dostupných informací se však údajného objednavatele útoku nepodařilo odhalit.

Sami útočníci, z nichž jeden figuroval i jako ochranka na pohřbu zastřeleného podnikatele Václava Kočky, naznačovali, že objednavatelem může být někdo z ODS.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám