Hlavní obsah

ODS chce naslouchat voličům, mají připomínkovat její volební program

Novinky, Jaroslav Soukup
Praha
Aktualizováno

Občanští demokraté v úterý představili 12 oblastí, které ve svém programu považují za nejpodstatnější. Strana chce, aby se k problematice vyjádřili i samotní občané, ti mohou své návrhy tlumočit prostřednictvím formuláře na stranickém webu.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředsedové ODS David Vodrážka a Ivan Langer představili projekt, v jehož rámci chtějí naslouchat voličům a jejich připomínkám k volebnímu programu.

Článek

Programové priority představili místopředsedové strany Ivan Langer a David Vodrážka. Langer zdůraznil, že dotazník na stránkách má být pro ODS především inspirací a zpětnou vazbou. Dominantním tématem bude podle Langera ekonomická krize a její řešení.

Mezi 12 oblastí, k nimž se mohou občané vyjádřit, patří například zmiňovaný boj s krizí, zdravotnictví, rodinná politika, podnikání, či otázka daní a snižování byrokracie ve státní správě.

Konečnou verzi programu, s níž strana půjde do říjnových předčasných voleb, chtějí občanští demokraté představit koncem srpna. Sociální demokraté představili své volební teze v pondělí. [celá zpráva]

ODS má podobné návrhy jako menší strany

Strana Věci veřejné (VV), která jako první začala realizovat tvorbu volebního programu za přispění svých příznivců, už před časem projekt ODS uvítala. Podle ní totiž model naplňuje ideály přímé demokracie, které jsou stěžejním tématem strany.

Podobně se vyjádřila koncem března i jiná menší strana, která dnes už neexistuje, Liberálové.cz, když si tehdejší kandidát ODS do Evropského parlamentu Edvard Kožušník a jeho stranický kolega senátor Richard Svoboda od nich "půjčili“ nápad na zrušení koncesionářských poplatků. "V tuto chvíli podaný návrh má za cíl pouze zviditelnění jednoho politika. Přesto vítáme předložení konkrétního návrhu a jsme připraveni jej podporovat,“ uvedl tajemník strany Milan Hamerský.  

Reklama

Výběr článků

Načítám