Hlavní obsah

Voda protrhla hráz rybníka u Pacova na Pelhřimovsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pacov

Mohutné přívaly deště ve čtvrtek večer zcela zaplnily dva rybníky v Těchobuzi u Pacova na Pelhřimovsku, přičemž hráz jednoho z nich se protrhla. Informovaly o tom televize Nova a Česká televize. Hasiči hráze zpevňují, museli navíc evakuovat šest chatařů, kteří mají své chaty pod hrází rybníků.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Na místě máme v současnosti dvě jednotky hasičů," řekl Nově operační důstojník zasahujících hasičů Tomáš Pešl.

V Ostrově nad Oslavou a Bohdalově na Žďársku po prudké bouři voda zaplavila sklepy rodinných domů. Přívalové deště páchaly škody také na Třebíčsku, v Křeči na Pelhřimovsku hasiči evakuovali tábor, řekl operační důstojník krajských hasičů.

V měřící stanici Dolní Bory vyhlásili vodohospodáři třetí stupeň povodňové aktivity. Hladina zde za hodinu stoupla o 130 centimetrů na téměř dva metry.

V Bohdalově hasiči čerpali vodu ze sklepů rodinných domů během týdne už potřetí. Na Třebíčsku pomáhají záchranáři lidem v Biskupovicích, v Pulkově a v Lipníku. Na Pelhřimovsku evakuovali hasiči letní tábor v Křeči, o 35 dětí se postarali v nedalekých Černovicích. Nikdo nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám