Hlavní obsah

Topolánek: Očekávám protiakci ČSSD

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéf ODS Mirek Topolánek očekává, že sociální demokracie ještě v posledních dnech před evropskými volbami přiostří svou kampaň. Topolánek zároveň odmítl, že by jeho strana stála za vajíčkovými útoky na šéfa ČSSD.

Foto: Petr Horník, Právo

Mirek Topolánek s Janem Zahradilem na tiskovce ODS.

Článek

Topolánek mimo jiné připomněl poslední průzkum veřejného mínění, v němž ODS získala větší podporu něž konkurenční ČSSD. Topolánek podotkl, že průzkumům nepřikládá žádnou velkou důležitost, čímž nepřímo reagoval na předsedu ČSSD Jiřího Paroubka, který se průzkumy zaštiťuje. [celá zpráva]

Topolánek také předpověděl, že s blížícím se termínem voleb očekává další vyostření kampaně, které budou provázet protiakce. "Jestli to budou kluci Kočkovi, nevím," dodal předseda ODS v narážce na takzvanou Kubiceho zprávu, v níž figurovala "osoba Kočka" coby spojnice ČSSD a organizovaného zločinu.

Členy Modrého týmu nelustrujeme

Topolánek se spolu s lídrem evropské kandidátky Janem Zahradilem znovu ohradil proti nařčení ČSSD, že za vajíčkovými útoky na mítincích ČSSD stojí občanští demokraté, respektive jejich Modrý tým, který straně pomáhá v kampani.

"Já osobně odsuzuji útoky z davu na fotbale i mítincích," řekl Topolánek a dodal, že strana své příznivce zapojené do Modrého týmu nelustruje, a proto ani nemůže zaručit, že některý z nich nemá vazby na některého z vrhačů vajec.

Topolánek a následně i Zahradil také zdůraznili, že podobné akce se dějí všude ve světě a připomněli narušení mítinků ODS v minulých dnech. Zahradil řekl, že není natolik paranoidní, aby si tyto akce spojoval po vzoru ČSSD s politickými protivníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám