Hlavní obsah

Klaus oslaví na ruském velvyslanectví dodatečně Den vítězství

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Václav Klaus oslaví dodatečně v úterý státní svátek Ruské federace společně s první dámou Livií Klausovou na ruské ambasádě. U příležitosti oslav ukončení války se český prezidentský pár zúčastní nedlouho po poledni slavnostní recepce. Informoval o tom v pondělí mluvčí Hradu Radim Ochvat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

„Prezident republiky Václav Klaus s manželkou Livií Klausovou se dne 12. května 2009 ve 12:20 hodin na ruském velvyslanectví zúčastní slavnostní recepce konané při příležitosti oslav Dne vítězství, státního svátku Ruské federace,“ uvedl Ochvat.

Klaus se v pátek připojil k uctění památky bojovníků za svobodu u příležitosti ukončení bojů v ČR, kdy ve sváteční den dosluhující premiér Mirek Topolánek položil věnce u pomníku na pražském náměstí Pod Emauzy. [celá zpráva]

"Je to (od druhé světové války) pouze 64 let a je povinností, abychom to připomínali, nezapomínali na to. Aby to mladé generace věděly, znaly. Já si vždycky povzdechnu, když vidím, že tady nejsou stovky, tisíce návštěvníků," řekl po ceremoniálu novinářům Klaus.

Výročí porážky nacistického Německa v roce 1945 oslavilo Rusko v desítkách měst v sobotu 9. května tradičními vojenskými marši i mítinky veteránů. Hlavní část oslav se odehrála na Rudém náměstí v Moskvě, kde byla demonstrována výbava ruské armády a představena nová výzbroj. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám