Hlavní obsah

Za zneužívání třináctileté dívky dostal bývalý policista podmínku

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENEŠOV

Za pohlavní zneužití nezletilé byl ve středu odsouzen 25letý bývalý policista Jan Srb z Prahy na 18 měsíců s podmíněným odkladem na dva roky. Vloni, kdy sloužil u dopravní policie v Horních Měcholupech, udržoval vztah s teprve třináctiletou dívkou z Benešovska.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Jan Srb u benešovského soudu.

Článek

Na vše přišel její otec, který je nachytal v posteli v domě dívčiny matky. Do stejné vesnice, kde matka s dívkou po rozchodu rodičů žily, jezdil policista za rodiči na chalupu. Nejprve měl vztah se starší dcerou, ta ale skončila na drogách a dvojice se rozešla. Po čase se policistovi ozvala mladší dívka a navázala s ním vztah ona.

„Obžalovaný se přiznal, takže to byl v podstatě jednoduchý případ. Měl ale s dívkou pohlavní styk několikrát i poté, co se dozvěděl, že jí není 15 let,“ řekla soudkyně Jana Svatošová. Obžalovanému původně hrozilo až osm let vězení. Kromě nepodmíněného trestu se Srb nesmí s dívkou stýkat dokud jí nebude 15 let.

Matce sociální pracovníci dívku vzali, protože žena je psychicky nemocná a nebyla schopná se o dítě starat. Soud ji proto předělil otci, ten ale výchovu dívky také nezvládal a vztahu nedokázal zabránit. Proto děvče skončilo v diagnostickém ústavu.

Srb kvůli odhalenému zneužívání dívky skončil u policie a nyní pracuje jako uklízeč. Rozsudek není pravomocný. Odsouzený i státní zástupkyně si nechali lhůtu na odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám