Hlavní obsah

Nigerijská policie zatkla kozu za pokus o krádež auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ILORIN

Policie v Nigérii zadržuje kozu podezřelou z pokusu o ozbrojenou loupež, informovala v pátek agentura Reuters. Civilní strážci donesli černobílé zvíře na policejní stanici s tím, že jde o ozbrojeného lupiče, který se za pomoci černé magie změnil v kozu, aby unikl zatčení poté, co se pokusil ukrást Mazdu 323.

Článek

"Skupina civilních strážců přišla ohlásit, že když hlídkovali, všimli si nějakých chuligánů, jak se snaží uloupit auto. Pronásledovali je. Jednomu se však podařilo utéct, zatímco ten druhý se změnil v kozu," vypověděl po telefonu Tunde Muhammad, policejní mluvčí nigerijského státu Kwara.

"Událost nemůžeme potvrdit, ale kozu zadržujeme. Nemůžeme zakládat naše informace na záhadách. Musí se vědecky dokázat, že se člověk změnil v kozu," dodal.

Řada místních si již kozu na policejní stanici přišla prohlédnout a zadržované zvíře se dostalo i do nigerijských novin, kde bylo vyfoceno vedle kupy slámy. Víra v čarodějnictví je rozšířena do řady oblastí Nigérie, co do počtu obyvatel největší africké země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám