Hlavní obsah

Důchodce z Brna dostal za napadení karatisty pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Krajský soud v Brně poslal na pět let do vězení osmašedesátiletého důchodce Ottu Prümmera za pobodání dvaatřicetiletého Marka Pouchlého. Ten i přesto, že vlastní černý pás v karate, po útoku důchodce málem zemřel. Prümmer poté napadl i záchranáře.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Otto Prümmer působil u soudu velice vitálně.

Článek

Prümmer i státní zástupkyně se proti verdiktu odvolali. Případem se proto bude zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Důchodce měl podle obžaloby loni na konci března u brněnského Ústředního hřbitova bodnout nožem karatistu a bývalého příznivce hnutí skinheads Pouchlého a navíc ještě týmž nožem ohrožovat řidiče přivolané sanitky.

Prümmer slyšel při cestě na hřbitov kvílení pneumatik, když na parkovišti prudce zastavilo auto. To důchodce rozčílilo a na Pouchlého, který seděl za volantem, zakřičel, že tu není závodní dráha. Poté měl na svého mladšího a o hlavu vyššího protivníka zaútočit nožem a pěstí.

Důchodce tvrdí, že byl napaden mladíky

Podle Prümmera na něj však Pouchlý zaútočil sám s pomocí svých kamarádů. "Já jsem se jim vysmekl a z auta sem vytáhl nůž, kterým jsem mával před sebou a nešťastnou náhodou jsem Pouchlého zranil,“ tvrdil vitální důchodce, který neváhal u soudu sundat sako a názorně předvádět boxerské výpady, kterým byl prý vystaven.

Soudce Miloš Žďárský v odůvodnění rozsudku zdůraznil, že Prümmerova zranění po údajném útoku čtveřice mladíků rozhodně neodpovídají tomu, že by dostal desítky ran. Soudce zdůraznil, že kdyby řidič, vzhledem k tomu, že je karatista, použil své bojové umění, důchodce by patrně na místě "zlikvidoval".

Prümmerovi soudce vyčetl, že není schopen kritického náhledu na čin, který spáchal. "Téměř usmrtil člověka a přesto za celou dobu procesu nenašel místo, aby nad tím vyjádřil lítost," dodal soudce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám