Hlavní obsah

Mazda 3: po sedanu přichází hatchback

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počátkem prosince se na autosalonu v italské Bologni představí nová Mazda 3 v karosářském provedení hatchback. Mazda 3 patří do nižší střední třídy a mezi její soupeře tak patří například Volkswagen Golf, Audi A4, Ford Focus nebo domácí Škoda Octavia.

Článek

Hatchback je plánován se stejnými motory jako sedan, v případě vrcholného benzínového motoru s objemem 2,5 litru (167 k a 227 Nm) zatím není jisté, zda se do Evropy dostane. Jisté je, že v nabídce bude 2,2litrový turbodiesel, který znáte už z větší Mazdy 6 a který se pro změnu nebude nabízet ve Spojených státech.

Zmiňovaný turbodiesel nabídne 182 koní a rovných 400 Nm točivého momentu. V kombinovaném režimu se spotřeba paliva pohybuje dle údajů výrobce na hodnotě 5,6 litrů na 100 kilometrů.

:. Mazda 3 si konkuruje s VW Golfem nebo Fordem Focus. Foto: Mazda

V nabídce budou pětistupňové a šestistupňové manuální převodovky, stejně jako šestistupňový automat. Základní motorizací bude čtyřválcová benzínová šestnáctistovka (104 k a 145 Nm) a dvoulitr (148 k a 183 Nm).

V příplatkové výbavě nebudou chybět luxusní prvky: samonatáčecí bi-xenonové světlomety, připojení přes Bluetooth, přípojka na iPod nebo autorádio Bose s 10 reproduktory.

Žádné další podrobnější informace Mazda prozatím nezveřejnila.

:. Mazda 3 hatchback - interiér se stejný jako v případě sedanu. Foto: Mazda

Reklama

Související články

Test Mazdy 2 1,3 MZR: už se ani nedivíme

Někomu přijde divné, proč se malá Mazda 2 dostala na několik předních příček v anketách hledajících auto roku. Nyní například bojuje o tento světový titul....

Koncept Mazdy Kazamai: inspirováno větrem

Pro moskevský autosalon si Mazda připravila koncept kompaktního SUV s názvem Kazamai. Tvůrci se při návrhu designu prý inspirovali přírodou, v tomto případě...

Výběr článků

Načítám