Hlavní obsah

VIDEO: Obama vyhrál i poslední televizní debatu s McCainem

– NEW YORK
Novinky, CNN, aš, rei

Také průzkum po třetí debatě mezi kandidáty na amerického prezidenta, ukázal, že u diváků vyhrál demokrat Barack Obama. Padesát osm procent diváků se domnívá, že odvedl lepší výkon než republikán John McCain. McCaina považovalo za lepšího jen 31 procent diváků.

Článek

Průzkum také ukázal, že během debaty Obama svou pozici upevňoval, získal tři procentní body. McCain naopak oslaboval, ztratil dvě procenta. Mezi diváky debaty mírně převažovali voliči demokratů. Čtyřicet procent diváků patřilo k demokratickým voličům, a třicet k republikánským.

Obama byl podle diváků lepší i v předchozích dvou televizních debatách. Ani ta poslední tedy nepřinesla zlom, a to ani v tématech a postojích kandidátů. Probírali se klíčové otázky domácí politiky, přičemž nechyběly osobní výpady oba kandidátů.

Obamovy preference v posledních dnech výrazně rostou, což potvrzuje i poslední průzkum CNN. Senátor z Illinois by podle něj volby s náskokem vyhrál.

Nový prezident Spojených států bude zvolen za necelé tři týdny.

Reklama

Související články

ON LINE: McCain naposledy debatoval s Obamou

Ve Spojených státech ve tři ráno SELČ začala třetí a závěrečná televizní debata mezi dvojicí kandidátů na příštího prezidenta. Trvala devadesát minut....

Výběr článků

Načítám