Hlavní obsah

VIDEO: Děti utýraly kotě motykou a ohněm

Novinky, Petr Vozdecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brutální utýrání tříměsíčního kotěte šetří od pátečního večera brněnští policisté. Pachateli jsou malé děti. Strážníci nalezli mrtvolku zvířete po krátkém pátrání schovanou v přístěnku ve dvorním traktu jednoho z domů v Brně-Židenicích. Na místo je přivolala majitelka kotěte, když se jí zvíře ztratilo a od dětí v domě se dozvěděla, že jiné děti ho měly ubít.

Článek

"Strážníkům se podařilo najít svědky celé události. Ti jim popsali, jak se dva bratři ve věku asi devět a čtrnáct let přímo před jejich zraky do mláděte bez jakékoliv příčiny pustili," potvrdila mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančíková. "Podle všeho se jednalo o trestný čin a tak jsme vše předali republikové policii," dodala.

Policisté pak na místě konfrontovali svědky i domnělé pachatele a jejich otce. Oba sourozenci se k činu přiznali. Svědkové celé události pak podrobně popsali, jak útočníci bili zvíře do hlavy motykou, lyží a nakonec jej i zapálili.

"Já jsem do něj pak žduchnul a zeptal se ho, jestli by se mu líbilo, kdybych ho taky takhle mlátil motykou. A on se jen smál a tleskal," popsal policii jeden z přihlížejících hochů.

Zcela šokovaná pak zůstala majitelka kotěte, neboť se jednalo o děti jejího souseda. "Byly mu teprve tři měsíce, máma Elektra je ještě kojila a já mladé přikrmovala," popsala se slzami v očích.

Podle dostupných informací toto nebyl u staršího z pachatelů první střet se zákonem. I v tomto případě ale zůstane nepotrestán. Oba pachatelé jsou nezletilí a vyšetřování bude muset být z nejvyšší pravděpodobností odloženo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám