Hlavní obsah

Škodovka začala sériovou výrobu nového Superbu

Novinky, maž
MLADÁ BOLESLAV
Aktualizováno

Vlajková loď mladoboleslavské automobilky, nový Superb, se od čtvrtka vyrábí sériově. Výroba se rozjela v pobočném závodě v Kvasinách.

Článek

Nový Superb se poprvé představil letos na prknech ženevského autosalonu. Škodovka jej řadí do vyšší střední třídy. Jeho místo je ale spíše mezi Fordem Mondeo a Volkswagenem Passat a nikoliv mezi Audi A6 či BMW řady 5.

První vůz s tímto názvem vyráběla automobilka v letech 1934 až 1949. Novodobý superb vyrábí firma Škoda Auto od roku 2001. Kromě závodu v Kvasinách se jeho první generace montovala také na Ukrajině, v Indii, v Bosně a Kazachstánu. Celkem tak do letošního března z linek sjelo 133 955 superbů.

Prodej se zahájí letos v červnu

„Rozhodnutí vyrábět vůz vyšší střední třídy otevřelo značce Škoda nové hranice a přispělo podstatnou měrou k růstu její prestiže. Nový Superb přináší neotřelý pohled na vozy kategorie vyšší střední třídy.

Věříme, že zákazníci budou zcela jistě nadšeni velkorysým prostorovým řešením interiéru, variabilním řešení otevírání zadních pátých dveří a vynikajícím poměrem ceny a výkonu,“ uvedl Horst Mühl, člen představenstva společnosti Škoda Auto odpovědný za výrobu a logistiku.

Pro novou Škodu Superb budou k dispozici tři benzínové a tři dieselové motory, kromě manuálních převodovek bude nabídka obsahovat také automatické převodovky a systém pohonu všech kol. Cena základní verze začíná na částce 619 000 korun.

Ještě v roce 2008 bude montáž vozu Škoda Superb nové generace zavedena v partnerských závodech v Indii a na Ukrajině.

Reklama

Související témata:

Související články

Škodovka vyrobila již dva milióny octavií

Po světě se již prohání ke dvěma miliónům aut značky Škoda Octavia. Mladoboleslavská automobilka v pondělí vyrobila již dvoumilióntý vůz této značky. Novodobé...

Výběr článků

Načítám