Hlavní obsah

Škodovka otevřela už třetí chráněné pracoviště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Třetí chráněné pracoviště ve svém mladoboleslavském závodě otevřela v pondělí automobilka Škoda Auto. Rozsahem je dosud největší, pracovat v něm bude až 50 zaměstnanců se sníženou pracovní schopností. Předseda škodováckých odborů Jaroslav Povšík však prohlásil, že by těchto pracovních míst měla firma mít mnohem více.

Článek

"Naše představa je okolo tisíce pracovních míst pro lidi se sníženou pracovní schopností," řekl Povšík. To je zhruba desetkrát více, než firma v současnosti na všech třech pracovištích dohromady nabízí.

"Ideální by také bylo, kdyby tato místa nebyla koncipována formou speciálních pracovišť, ale kdyby byla tato místa vytvářena přímo v normálních provozech," dodal odborářský předák.

Tento model již automobilka testuje. "V několika provozech už jsou tato místa vytvořena, uvidíme jak se osvědčí," řekl Pavel Hlaváč z oddělení personalistiky. V budoucnu by firma chtěla vytvořit tato pracovní místa, jež jsou fyzicky méně náročná, i v pobočných závodech v Kvasinách a Vrchlabí.

Nové chráněné pracoviště podpoří výrobu i logistiku

V pondělí otevřené pracoviště v mladoboleslavském závodě vzniklo v zrekonstruovaných prostorech. Je dosud největší, jeho rozloha je 1650 metrů čtverečních. "Pokud se něco takového realizuje v prostorách firmy, není to finančně tak náročné," dodal Hlaváč.

Práce v dílně je určena především pro zaměstnance, kteří nemohou dočasně vykonávat svou dosavadní činnost ze zdravotních důvodů. Mohou to být ale také senioři, těhotné ženy nebo samoživitelé. V nově otevřené dílně budou zaměstnanci zpracovávat obalový materiál pro útvar logistiky a připravovat díly pro výrobu.

Škoda Auto otevřela první chráněné pracoviště v roce 2006, druhé loni. Na všech třech pracovištích nyní pracuje asi 110 zaměstnanců. Firma celkem zaměstnává zhruba 27 000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám