Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vyběhněte do oblak nebo navštivte aquapark bez plavek

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendový program nabízí zdaleka ne jen možnosti obžerství, ale naopak také sportovní aktivity a únik od předvánočního shonu. Příjemný odpočinek a odreagování zajistí také některá z hudebních akcí. Kdo si naopak adventní atmosféru vychutnává plnými doušky, nebude vědět, co dřív.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Bruslařská neděle

Praha 1 pořádá v neděli od 14:00 pro své obyvatele akci Vánoce na ledě. Účastníky zabaví sportovní hry i vystoupení profesionálních sportovců. Více informací naleznete zde.

MuzeuM Market

V sobotu se po celý den dostanete do Muzea hlavního města Prahy zdarma. Uskuteční se tam předvánoční trh se spoustou dekoračních a dárkových předmětů. Více zde.

Dobrodružné hraní

Chcete-li o víkendu prožít trochu dobrodružství a zároveň se nehnout z Prahy, zúčastněte se týmové hry Encounter - Kladivo na čarodějnice. Dobře oblečení a vybavení baterkou i navigací přijeďte na parkoviště Krematoria Motol. Více o potřebném vybavení a hře se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Zámecké koncertování

Adventní koncert na zámku Březnice si návštěvníci vychutnají v sobotu od 19:00. Hudebníci zahrají na loutnu a akordeon. Více hledejte zde.

Vánoční trhy se zabijačkou

Jestli jste na to doteď neměli čas, tak v sobotu se od 10:00 do 20:00 můžete ponořit do předvánoční atmosféry návštěvou trhů v Hovorčovicích. Kromě svařáku či medoviny na nich ochutnáte také zabijačkové dobroty. Více zde.

Jihočeský kraj

Krampus show

Pekelná show pro dospělé se odehraje v sobotu od 18:00 v Kaplicích. Kromě děsivých krampusů se těšte na hudební vystoupení a také ohňostroj. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Trhy pro dobrou věc

Neděle se v Plzni - Koterově ponese mimo jiné ve znamení charity. V areálu hasičské zbrojnice tam mezi 14:00 a 18:00 proběhnou Vánoční charitativní trhy. Těšte se na hudbu, tanec, rukodělné dílny a další zábavu. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Krušnohorské Vánoce

Tradiční krušnohorská řemesla, zvyky a kuchyně, andělské vánoční dílny, hudba či ohnivé divadlo... To všechno nabídne o víkendu hrad Loket mezi 10:00 a 18:00. Více zde.

Ústecký kraj

Folkové Vánoce

V duchcovském kině Lípa vystoupí v sobotu od 19:00 šestičlenná folková kapela Bob a Bobci. Na poslech koled je ještě čas, zpestřete si advent jinou hudbou. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Vánoční Lipý

Zimní romantiku hradu Lipý si v sobotu užijí návštěvníci vánočního jarmarku s bohatým doprovodným programem, v němž nebude chybět hudba ani divadlo. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Christmas night run

Na Eliščině nábřeží v Hradci Králové se v sobotu sejdou běžci s čelovkami, aby vystartovali na pětikilometrový večerní závod centrem města. Důležité není vyhrát, ale zúčastnit se, proto medaili a diplom získá každý ze závodníků. Více si přečtěte zde.

Adventní Ratibořice

Jestli se rozhlížíte spíš po klidnějším programu, mohl by vás zajmout adventní koncert v Ratibořicích. Uskuteční se v krásných zámeckých prostorách. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Běh do oblak

Sportovní vyžití nabídne také sobotní odpoledne na Dolní Moravě. Proběhnete se tam po nové Stezce v oblacích, odkud si při vydýchávání užijete úžasný výhled do okolí. Více zde.

Vysočina

Exotika v Jihlavě

Fascinují vás plazi a další tropičtí tvorové? Pak si přijdete na své při sobotním slavnostním otevření nového tropického pavilonu Zoo Jihlava. Začne v 15:00. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Muzikálové Valtice

Zámek Valtice láká v sobotu na broadwayský muzikál Thrill me plný spalující vášně. Zámecké barokní divadlo ho uvede v 17:00. Více se dozvíte zde.

Módní Mikulčice

Za módou se v sobotu vypravte do Mikulčic. Kulturní dům tam v 17:00 poskytne zázemí přehlídce generační módy z Německa, Francie, Itálie a dalších států. Prohlédnete si také doplňky. Více zde.

Olomoucký kraj

Lucie noci upije

V sobotu od 17:00 vyrazí ulicemi Velké Bystřice průvod Lucek. Zakončí ho rej na náměstí. Ve Velké Bystřici se o víkendu můžete zúčastnit také adventního koncertu, a to v neděli od 18:00 ve zdejším římskokatolickém kostele. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Bezplavkový režim

Naturistický večer v aquaparku Uherského Hradiště potěší všechny příznivce nahého plavání. Od 20:00 tam začne bezplavkový režim, který poskytuje značnou volnost, ale má i svá přesná pravidla. Více se o nich dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Christmas párty

Vánoční párty v pohybu, tak by se dala nazvat adventní akce fitness centra Proměny v Havířově. V neděli jste tam srdečně zváni - výhradně v červeném a bílém oblečení, ideálně i s vánočními doplňky. Nabraná deka z cukroví už můžete pomalu začít shazovat. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám