Hlavní obsah

V Olomouci otevřeli první kemp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Olomouci se v pátek otevřel první kemp. Rekreační zařízení s názvem Krásná Morava stojí na louce na okraji města, vybudovalo ho stejnojmenné sdružení. Návštěvníkům nabídne 40 míst pro karavany a plochu pro téměř 150 stanů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kempová zóna s občerstvením

Článek

Do vybudování kempu vložili investoři zhruba 6,5 miliónu korun a v investicích budou pokračovat. Součástí kempu je občerstvení, sociální zařízení či půjčovna sportovního vybavení. V nejbližší době vznikne dětská zóna a sportoviště.

„Je to pro nás nultý ročník, máme před sebou ještě spoustu práce. Zatím je tu vybudována základní infrastruktura, hned po prázdninách bude resort dopilován pro příští sezónu. Chystáme se zde vybudovat zajímavé dětské hřiště ve spolupráci s Českou televizí, budeme mít licenci na večerníčkové postavy. Do budoucna připravujeme výstavbu hřiště na plážový fotbal, volejbal a házenou," řekl místopředseda sdružení Krásná Morava Jaromír Zavřel.

Leží v centru dění

První olomoucký kemp se rozkládá na ploše 22 000 metrů čtverečních. Podle náměstka primátora Ladislava Šnevajse leží na ideálním místě, v blízkosti Moravy, cyklistické stezky a na okraji města. Kemp je součástí projektu spojujícího Hanušovice s Olomoucí, jde o trasu, kterou sjíždějí po Moravě vodáci. „Na trase bude 10 pointů, kde budeme návštěvníkům nabízet půjčovny vodáckého vybavení či kol, budeme je i na trasu vozit a svážet," uvedl Zavřel.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Sociální zařízení nového olomouckého kempu

První návštěvníky by měl kemp přivítat zhruba za měsíc. Cena za osobu a den vyjde zhruba na 70 korun. Podle zástupců sdružení se už nyní hlásí zájemci, velkou marketingovou kampaň připravuje sdružení na závěr prázdnin. Hlavní sezóna by měla v kempu začít v dubnu příštího roku.

V Olomouckém kraji podle údajů Asociace kempů ČR funguje 27 kempů, což je nejméně v ČR. Podle odborníků to souvisí s turistickou atraktivitou regionu i mírou propagace. Nejvíc kempů, konkrétně 202, je v Jihočeském kraji, který se u turistů těší největší popularitě. Počet kempů v Olomouckém kraji se podle údajů hejtmanství v posledních letech nemění. Zvyšují se ale rozdíly v kvalitě.

Reklama

Související témata:

Související články

Olomouc otevře Pevnost poznání

Nové interaktivní muzeum vědy s názvem Pevnost poznání se ve čtvrtek otevře v historické Korunní pevnůstce nedaleko centra Olomouce. Muzeum Univerzity...

Výběr článků

Načítám