Hlavní obsah

Pražská Grébovka se na tři dny promění ve slunnou Itálii

Novinky, fis

Pátek třináctého se tentokrát neponese ve znamení smůly. Bude unášen chutěmi a vůněmi italské kuchyně - alespoň tedy v pražském parku Grébovka neboli Havlíčkových sadech. Festival Delifest tam odstartuje druhý červnový pátek třídenní maraton ochutnávek nejen pokrmů, ale také nápojů z daleké Itálie.

Foto: Profimedia.cz

Italské pokrmy zaplní tento víkend Grébovku. Ilustrační foto

Článek

Osvěžující vína, jemné sýry, grilované mořské plody i typické italské zákusky budou moci během následujícího víkendu ochutnat účastníci Delifestu. Ten se bude konat v Havlíčkových sadech na Praze 2. Vstup na akci bude zdarma.

Třicet stánků přiblíží účastníkům festivalu gastronomickou tvář Itálie. Kromě ochutnávání lidé budou moci také otestovat svoji šikovnost v čokoládovém či pekařském workshopu.

Na programu festivalu není jen jídlo, ale také kultura — hudba i divadlo. Zahraje třeba Xindl X a vystoupí divadelní soubory Cirk La Putika a Vosto5. Rodiče s dětmi pobaví dětská punk-rocková kapela Kašpárek v rohlíku či Dětská opera Praha.

Grébovka bude letos hostit ještě další dva Delifesty, na kterých účastníci ochutnají speciality dalších zahraničních kuchyní. Od 12. do 16. září park provoní pochoutky z Francie, od 3. do 5. října návštěvníci okoštují Ameriku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám