Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na pražské Výstaviště za dinosaury, do Pardubic za hračkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední zimní víkend láká děti na pohádky, interaktivní výstavy, prohlídky zámků i hradů stejně jako na hry a soutěže. Do pražských Holešovic zamiřte do expozice plné dinosaurů, do Pardubic nebo Velkého Meziříčí pak můžete vyrazit za hračkami. Dechberoucí bude jistě například také návštěva hvězdárny.

Foto: Archiv Dinosauria

Jestli jsou vaše ratolesti nadšenci do dinosaurů, na Výstavišti v Praze se jim aktuálně bude velmi líbit.

Článek
Praha

Dinosaurium na Výstavišti

Unikátní expozice Dinosaurium představí pravé kostry a zkameněliny dinosaurů. Na holešovickém Výstavišti v Křižíkově pavilonu E uvidíte 50 exponátů z Ruska doplněných o dokumentární projekce. Zajít sem můžete denně od 10:00 do 18:00 až do 29. června. Veškeré informace naleznete zde.

Maťejská pouť pokračuje

Výstaviště Holešovice žije už od počátku března Matějskou poutí.  Děti si mohou užívat o víkendu horskou dráhu, centrifugu, strašidelný zámek, dům smíchu, kolotoče, houpačky či skákací hrad od 10.00 do 22.00. Zajímá vás, jak taková adrenalinová návštěva pouti může vypadat? Podívejte se zde.

Hravá výstava Labyrinthum

Když už budete na Výstavišti, nenechte si ujít také zábavnou expozici plnou labyrintů a optických klamů. Výstava Labyrinthum ukáže i neznámé hlavolamy obří velikosti, optické klamy, prostorová kouzla i nekonečné labyrinty. Výstava je součástí sousední expozice Giganti a otevřena je od 10:00 do 19:00 až do 5. května. Více čtěte zde.

Jules Verne na Černém Mostě

V Centru Černý Most mají výstavu inspirovanou světem Julesa Verna. K vidění je od 1. do 31. března osm 3D exponátů velkých rozměrů, mezi kterými nechybí ponorka Nautilus, létající balón nebo vznášedlo Albatros. Díky velikému modelu glóbu si děti mohou vyzkoušet i vlastní cestu do středu Země. Vice zde.

Pohádková sobota na zámku

Pohádková sobota je připravena pro děti na Chvalském zámku v Horních Počernicích. Šípková Růženka v krásných šatech provede děti výstavou Ať žijí strašidla! A přitom povypráví o zvycích strašidel i příbězích víl. Mezi 10:00 a 17:00 si prohlédnete celý zámek včetně půdy. Další informace se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Karlštejnské hradní slavnosti

Otevření hradu a zahájení sezóny oslaví Karlštejn velkolepě už tuto neděli. Od 10:00 do 16:00 bude připravený řemeslný jarmark a horkovzdušné balóny. Na hrad se také vrátí včely, nebudou proto chybět ochutnávky medu. Vše doplní středověká hudba a kejklíři. Více zde.

Březnové prohlídky Českého Šternberku

Vzhledem k jarnímu počasí připravil hrad Český Šternberk prohlídky již v březnu. Každou sobotu i neděli můžete hrad navštívit ve 14:00. V rámci prohlídkové trasy se mimo jiné dozvíte mnoho informací o historii rodu Sternbergů. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Dětský maškarní ples

Děti si užijí krásné sobotní odpoledne v kulturním domě ve Velkých Bílovicích. Od 14:00 pro ně bude připravený dětský maškarní ples. Dětem v kulturním domě na náměstí Osvoboditelů zahraje DJ César, chybět nebudou ani hry a bohatá tombola. Více zde.

Výtvarná dílna v Brně

Richard Adam Gallery v Brně pořádá další doprovodný program. V sobotu je pro děti připraveno ve 14:00 představení Honzík a Klárka hlídají miminko. V 15:00 pak začne výtvarná dílna pro děti ve věku 4-12 let inspirovaná tímto představením. Děti se tu zabaví do 17:00. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Ptáci, andělé a skřítci ve Strakonicích

Muzeum středního Pootaví Strakonice v Zámecké galerii otevřelo výstavu Ptáci, andělé a skřítci. Uvidíte zde zahradní keramiku i obrazy Evy a Jany Ďurčových. Výstava je k vidění v sobotu od 9:00 do 12:00. Přijít můžete do 29. března. Další informace naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Barvy v přírodě v Hradci Králové

Muzeum východních Čech v Hradci Králové bude o víkendu barevné. Návštěvníci si prohlédnou výstavu Barvy v přírodě, která představí nejen barevnost přírody, ale také upozorní na fyzikální a chemickou podstatu jednotlivých barev. Muzejní neděle potrvá od 9:00 do 11:00 a následně od 13:00 do 15:00. Výstava potrvá do 20. dubna. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Mlhoviny a galaxie v Pardubicích

Po celý březen pořádá Hvězdárna barona Artura Krause v Pardubicích pozorování objektů ve vzdáleném vesmíru. Každý pátek můžete od 19:00 do 21:00 sledovat mlhoviny, galaxie i hvězdokupy v Gorkého ulici.

Výstava hraček

Přijďte se rozloučit s oblíbenou výstavou Historické hračky do Východočeského muzea v Pardubicích. Naposledy ji na zdejším zámku můžete vidět v sobotu a v neděli od 10:00 do 18:00. Více informací hledejte zde.

Karlovarský kraj

Bruslení v Sokolově

Jestli jste se ještě nerozloučili se zimními sporty, dorazte na zimní stadion v Sokolově, kde si až do konce března můžete o víkendech zabruslit. V sobotu bude kluziště pro veřejné bruslení připraveno od 15:00 do 16:00. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Světový pohár ve skibobu

Všichni včetně dětí si užijí sledování finále světového poháru v jízdě na skibobech. Od čtvrtka do neděle jej bude hostit skiareál Kamenec v Jablonci nad Jizerou. Příznivci jízdy na třech lyžích mohou jak fandit, tak si jízdu zkusit. Soutěžní dny proběhnou o víkendu, první kolo začíná vždy v 10:00 a druhé ve 12:45. Slavnostní vyhlášení začne v 19:30. Více o akci či areálu naleznete zde.

Olomoucký kraj

Expozicí času s delfínkem

Expozice času ve Šternberku zve na nový cyklus Rodinné hrátky, který je určený pro rodiče s dětmi. Tématem sobotní akce bude Podmořský svět, do kterého se můžete vydat od 15:00 do 18:00. Provede vás tady delfínek Dilo, děti dokonce seznámí se svými příhodami a kamarády. Interaktivní program nabídne obrázky, hudbu, básničky, cvičení i výtvarnou činnost. Veškeré informace se dočtete zde.

Výstava Pravěká hostina v Lošticích

Nejen děti bude zajímat, jak si pravěcí lidé připravovali pokrmy. V Památníku Adolfa Kašpara v Lošticích návštěvníci uvidí příklady rostlin nebo rekonstruovanou pec. Výstava Pravěká hostina: Zpracování potravin a příprava pokrmů v pravěku je o víkendu otevřena od 9:00 do 12:00 a od 12:30 do 17:00. Více uvidíte zde.

Moravskoslezský kraj

Výstava hraček v Třinci

Ráj pro děti i dospělé nabídne výstava Hračky za první republiky a protektorátu Čechy a Morava, která je do 21. března k vidění v Muzeu Třineckých železáren a města Třince. Neděli si tady od 13:00 do 17:00 užijete ve společnosti stavebnic, promítaček, letadel, mašinek a společenských her. Více zde.

Plzeňský kraj

Námořnická show v Domažlicích

Velký sál MKS v Domažlicích se oblékne v neděli do námořnického. Děti čekají bloky tanečních písniček a soutěží. Všechny děti se od 16:00 do 18:00 budou moci aktivně zapojit. Při písničkách si zacvičí a naučí se jejich slova. Díky soutěžím si poměří síly i rychlost. Další informace naleznete zde.

Ústecký kraj

Indiánská výstava v Ústí

Muzeum města Ústí nad Labem zve na výstavu Indiáni Severní Ameriky. Uvidíte tady oděvy, nástroje, válečné oblečení nebo obydlí jednotlivých indiánských kmenů. Expozici si o víkendu prohlédněte mezi 9:00 do 17:00. Otevřená bude až do 30. května. Veškeré informace se dozvíte zde.

Vysočina

Výstava hraček ve Velkém Meziříčí

Muzeum Velké Meziříčí udělá radost všem dětem i milovníkům starých hraček. Hračky v proměnách času vás nechají nahlédnout do pokojíčků našich babiček a dědečků. Výstavní sál muzea bude o víkendu otevřen od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00. Výstavu můžete navštívit do 21. dubna. Více čtěte zde.

Hry a klamy ve Žďáru

Přijďte se do areálu firmy ZDAR v Jihlavské ulici rozloučit s interaktivní a vzdělávací výstavou Hry a klamy. Výstava pobaví děti i dospělé po celý víkend od 9:00 do 17:00. Poučení najdou všichni na putovní výstavě z libereckého zábavně-naučného centra iQpark. Více zde.

Zlínský kraj

Prohlídky hradu Malenovice

Hrad Malenovice leží šest kilometrů od centra Zlína. Každou březnovou neděli vás zve na prohlídku. Užijte si poslední zimní neděli a přijďte na prohlídku mezi 13:00 a 16:00. Děti budou nadšené ze zoologické expozice Zvířata na Zemi a člověk. Více informací hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám