Hlavní obsah

Cestovatelský festival Tourfilm slaví v Karlových Varech 45. jubileum

Právo, min

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za dva týdny začíná v Karlových Varech tradiční cestovatelský festival TOURFILM 2012, nejstarší svého druhu na světě, který letos slaví 45. výročí. Z původních 30 států se jich letos 4. až 6. října sejde 136.

Foto: Profimedia.cz

Karlovy Vary

Článek

Od roku 2003 je festival spojen s národním filmovým festivalem Tour region film, který je součástí Tourfilm i v letošním roce. Hlavním cílem festivalu je představit veřejnosti a ocenit filmy a multimédia, které svým obsahem a úrovní zpracování podporují rozvoj turistického ruchu.

Program festivalu tvoří soutěž filmů i televizních, soutěž multimédií s tématikou cestovního ruchu, promítání soutěžních snímků pro veřejnost, diskuse, přednášky, výměna zkušeností mezi pracovníky v cestovním ruchu, tvůrci soutěžních příspěvků a novináři.

Výstavy fotografií z Tahiti

Na co se můžeme letos těšit? Ve čtvrtek 4. října v 10.00 hod. zahájí festival v Lázeňském hotelu Thermal moderátoři Alena Zárybnická a Petr Čimpera. Od 10.00 do 16.00 proběhnou v Malém sále tamtéž projekce soutěžních snímků. Od 10.00 do 15.00 hodin se zájemci mohou přemístit k Dolnímu nádraží Karlovy Vary, kde budou v přistaveném kinematovlaku promítány vítězné snímky Tourfilm a Tour region film 2011.

Po slavnostním zahájení (18.30 Grandhotel Pupp) proběhne tamtéž od 18.45 setkání se světoznámým jihoafrickým potápěčem Mikem Rutzenem.

Pátek od 10 do 15.45 se ponese v Lázeňském hotelu v rytmu Tahiti. V sobotu pak od 11 do 16.05 tamtéž zhlédnete program s Tourfilmem po celém světě. Během festivalu budou v Lázeňském hotelu Thermal zpřístupněny výstavy fotografií Escape to Tahiti autorů Libora Špačka a Petry Doležalové a výstava kartografického festivalu Tourmap 2012.

Od roku 1992 festival organizuje agentura Avant Promotion, s. r. o., pořadatelem je agentura CzechTourism a ministerstva pro místní rozvoj. Kompletní program najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám