Hlavní obsah

Jak vypadají nejkrásnější bazény planety? Jsou na střeše nebo kompletně skleněné

Hotelový bazén už zdaleka není jakási díra s vodou v suterénu. Luxusní světové resorty se předhánějí v tom, kdo svým návštěvníkům nabídne atraktivnější bazénové koupání. Při vašich cestách vás tak může oslnit bazén s výhledem na střechy mrakodrapů, prosklené akvárium čnící do prázdna nebo nekonečný bazén zakončený v moři.

Foto: One & Only Reethi Rah Maledives

30 m dlouhý bazén se rozlévá uprostřed nádherné laguny. Ale nebylo by lepší vykoupat se v moři?

Článek

V posledních letech bazénovou módu zaplavily infinity pools. Infinity pool patří k nejdražším bazénům vůbec a jeho hladina vypadá nekonečně, jakoby se rozlévala do krajiny. Lesknoucí se modré plochy můžete najít ve všech nadmořských výškách i zeměpisných šířkách a dokonce i tam, kde byste je vůbec nečekali. Podívejte se s námi na nejkrásnější bazény světa!

Maledivy

Na Maledivách je luxusních hotelů nepočítaně. Snad proto se hoteliéři předhánějí v tom, čí bazén bude lákavější a designovější a vytvářejí desítky iluzí nádherného moře, které je ovšem všude kolem. Maledivy jsou nejníže položené ostrovy světa a zdejší obyvatelé mají velký strach z globálního oteplování, z megalomanské výstavby bazénů byste to ale nepoznali. Více o Maledivách najdete v článku Když pět hvězdiček nestačí: Maledivy nabízejí nejlepší resorty světa.

Fidži

Vytvořit bazén, který bude co nejvíce připomínat moře, by se dalo pochopit například v České republice. Přesto se touto činností zabývají hlavně přímořské lokality. Výjimkou není ani Fidži, kde přechod mezi bazénem a mořem z jistého úhlu téměř nepoznáte. Nádherné korály a barevné ryby ale hledejte spíše v podmořském hotelu či restauraci. Více se dočtete v článku Na Fidži vyrůstá unikátní podmořský rezort Poseidon.

Foto: ESO travel

Bazén, který si spletete s mořem. Hotel Intercontinental na Fidži ví, jak nalákat návštěvníky.

Nový Zéland

V novozélandském Aucklandu se vykoupáte v bazénu desítky metrů nad zemí. Okraj bazénu tu přečnívá ven z hotelu a vy z něho můžete pozorovat ruch v přístavu. Auckland je největší město Nového Zélandu a nachází se na Severním ostrově. Říká se mu také město plachet právě pro obrovské množství kotvících lodí. Více o Zélandu vám prozradí článek To nejlepší z Nového Zélandu: Koupel v horké řece a lyžování na ledovcích

Foto: Hilton Auckland

Jen tak si plavete a najednou zjistíte, že kolem vás je jen vzduch. To se vám může stát v Hiltonu v Aucklandu.

Seychely

Výhled na Indický oceán z výšky vám nabídne „nekonečný“ bazén v resortu Banyan Tree Seychelles. „Lidé milují bazény – někdy u nich tráví celé dny,“ shoduje se zdejší personál. Na jedné z nejkrásnějších pláží ostrovů tak paradoxně moc lidí nepotkáte – pozorují asi kokosové palmy z bazénu. Seychely přitom nabízejí mnohem víc, než jen pohodlná lehátka – přesvědčte se v článku Seychelský ostrov La Digue přeje romantice, Praslin zase luxusu

Foto: ESO travel

Výhled na pláž z bazénu je prý božský. A jaká pak teprve musí být pláž samotná?!

Thajsko

Zaplatit za týdenní pobyt stovky tisíc není problém v luxusních wellness resortech v Thajsku. Za celoživotní úspory dostanete naprosto bezchybný servis, jehož všechny výhody ani nestihnete využít. Součástí komplexů, do kterých hosty rozváží soukromá letadla, jsou také nádherné bazény s výhledem na thajský prales. Chcete vidět místa, kam se zřejmě běžný smrtelník nepodívá? Luxus je slabé slovo. Jak vypadá dovolená v Thajsku v nej wellnes resortech?

Foto: Soneva Kiri

V thajských wellness resortech vám nabídnou skvělé masáže, privátní lázně i nekonečné bazény v pralese.

USA

I ropní magnáti z Dallasu potřebují mít svůj extravagantní bazén. Luxusní hotel, sídlící v neogotické budově ze 20. let, tak při rekonstrukci budovy zasadil na její střechu výstřední bazén, který vypadá jako obří skokanský můstek. Modrá vana s prosklenou stěnou ale není nic pro potápěče se závratěmi.

Foto: The Joule Dallas

Kdyby Bobby Ewing ze seriálu Dallas nutně potřeboval koupel v bazénu, bylo by to tady.

Svatá Lucie

Designový hotel Jade Mountain na ostrově Svaté Lucie se zřejmě rozhodl ctít Antoni Gaudího a své privátní bazénky posázel barevnou mozaikou. S výhledem na okolní sopky pak ale vznikly výhledy spíše jako od Dalího. Celý ostrov Svatá Lucie je plný nádherných míst, přesvědčte se a Prožijte líbánky na nejvyhledávanějším romantickém ostrově Svatá Lucie!

Foto: Jade Mountain St. Lucia

Na ostrově Svatá Lucie ční vysoké sopečné vrcholy z divokého pralesa. To všechno uvidíte i z bazénu.

Singapur

S výhledem na okolní mrakodrapy se můžete vykoupat v bazénu v Singapuru. Bazén, jehož okraj prostě a jednoduše končí v prázdnu, je oblíbeným místem především pro noční koupání. Světla velkoměsta se rozsvítí a odráží se v klidné hladině, zatímco zapadající slunce maluje po obloze tmavě oranžovou barvou. O Singapuru vám mnohem více prozradí článek Nejčistší město světa? V Singapuru dostanete pokutu i za jídlo v metru

Foto: green_kermit

Pozorovat ruch velkoměsta a přitom trénovat kraul můžete v Singapuru.

Čtěte dále, aktuálně jsme vydali:

Prozkoumejte i zimní Yellowstone, unikátní Star Trek resort nebo vystoupejte na Kilimandžáro! Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Inzertní sdělení: Tipy na zájezdy za exotikou

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky pobytových zájezdů za exotikou:

Nový luxusní resort s přepychovými vilami, postavenými ve viktoriánském stylu s privátními bazény, najdete v jihozápadní části ostrova Mahé u nádherné písčité pláže.

Ekoresort v krásné tropické zahradě, který je přístupný pouze z moře. Dopřejte si skutečný luxus a vydejte se do nejluxusnějšího resortu v Thajsku!

Nádherný resort je umístěn na hlavním ostrově Fidži Viti Levu v tropické zahradě. Z okna uvidíte božskou pláž Natodola Bay s jemným bílým bískem, která je lemovaná palmami.

Autor: Viola Kratochvilová & ESO travel

Anketa

Na dovolené dáváte přednost
Koupání v moři
61,7 %
Koupání v hotelovém bazénu
6,1 %
Střídám to
32,2 %
Celkem hlasovalo 851 čtenářů.
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám