Hlavní obsah

Tradiční Pivovarská čtvrtka už podevatenácté

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z osmi tras o délce 10 až 21 kilometrů si budou letos vybírat turisté, kteří se v sobotu 21. května postaví na start 19. ročníku největšího a nejoblíbenějšího pochodu na Moravě, tradiční Pivovarské čtvrtky, kterou pořádá pivovar Holba ve spolupráci s Klubem českých turistů. Poprvé se uskutečnila už v roce 1973 a od roku 1997 se koná každoročně.

Foto: Vlasta Hradilová

Na start Pivovarské čtvrtky se každoročně postaví tisíce lidí.

Článek

„Od té doby získává na popularitě a na trasy vyráží stále více lidí. Bez rozdílu pohlaví, věku i kondice. To, co mají společného, je vztah k pohybu, přírodě a láska k dobrému pivu. Odhodlání vychutnat si Jeseníky s Holbou každoročně přivádí na start několik tisíc účastníků pochodu. Třeba loni to bylo 3500 lidí,“ řekla Právu mluvčí Holby Hana Matulová.

Letošní čtvrtka startuje z Hanušovic, Šumperka, Králíků a Velkých Losin. Z každého startovacího místa bude možné vyrazit pouze na příslušné tratě. Kudy povedou, je možné zjistit už nyní na mapách, zveřejněných na webu pivovarskactvrtka.cz.

Mapu navíc získá každý účastník na startu a k tomu nutnou výbavu včetně kupónu na občerstvení i slosovatelný lístek do tomboly. „Dospělí se mohou těšit na pivo gratis, aby spláchli našlapané kilometry, zatímco dětem doplní ztracené kalorie oblíbené oplatky a nealko,“ uvedla mluvčí.

Nejvíc táhnou desetikilometrové túry

Trasy jsou připraveny tak, aby byly dobře schůdné, řádně značené a bezpečné. Největší zájem je každoročně o túry okolo 10 kilometrů. Kratší štreky osvěží programová zastavení a všechny účastníky pak společné posezení v cíli na nádvoří pivovaru Holba.

Nejnáročnější trasa (21 km) startuje v Králíkách a vede přes pramen Tiché Orlice a vrchol Jeřáb, odkud je při jasném počasí nádherný výhled, až do hanušovického pivovaru. Ze stejného místa je vedena i trasa dlouhá 20 km. Čtyři startují v Hanušovicích (10, 12, 16 a 21 km), další dvě z Šumperka (18 km) a Velkých Losin (17 km).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám