Hlavní obsah

V Austrálii otevřeli Propast – jednu z nejšílenějších horských drah světa

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Západní Austrálie nabízí od začátku listopadu turistům výjimečný adrenalinový zážitek. Ve zdejším zábavním parku byla totiž během halloweenského večera pro veřejnost otevřena obří horská dráha. Její součástky sem byly dovezeny až z Německa.

BEZ KOMENTÁŘE: Před otevřením veřejnosti proběhly zkušební jízdy testující bezpečnost

 
Článek

Strašidelná horská dráha Abyss (Propast), postavená v australském městě Perth, je obklopená zahalenými postavami s hrůzně napřaženýma rukama. Kdo se odváží vydat na noční jízdu, uvidí pod sebou z třicetimetrového převýšení dokonce šlehat plameny. Pokud je tedy zamotaná hlava turistů vůbec schopná je vnímat. Vozík na horské dráze s návštěvníky dělá doslova psí kusy. Chvěje se, zrychluje, zpomaluje a šplhá nahoru, jen aby vzápětí „spadl“ dolů...

Otrlí návštěvníci zábavního parku Adventure World, otevřeného už od roku 1982, se na nově otevřené horské dráze projedou rychlostí až 85 kilometrů za hodinu. Veřejnosti byla dráha, jejíž výstavba vyšla v přepočtu téměř na 217,5 miliónu korun, otevřena v průběhu halloweenského večera. Tajuplné figuríny stojící pod ní dokonale dokreslily zážitek z noční jízdy. Ta trvá vždy dvě minuty plné smíšených emocí.

Celkem 630 metrů dlouhá horská dráha byla vyrobena dílem v Německu a dílem na Filipínách. Její části sem byly z Německa dopraveny ve 45 dvanáctimetrových kontejnerech. Sklon dráhy, který je 100 stupňů, z ní dělá šestou nejstrmější horskou dráhu světa. Prvenství si stále drží japonská Takabiša se sklonem 121 stupňů.

Anketa

Máte rádi jízdu na horských dráhách?
Ano
48,1 %
Ne
51,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12824 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám