Hlavní obsah

Třípodlažní dům nabízí prostor pro zajímavá řešení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na novém třípodlažním domě si David s Martinou dali hodně záležet. Je velký a promyšlený do posledního detailu. Při realizaci postupovali krok za krokem od prvních skic, následných studií, po stavební prováděcí projekty a spolupracovali výhradně se specialisty v každé fázi jeho vzniku.

Foto: www.modernibyt.cz

Obývacímu prostoru dominuje krb na biolíh v dřevěném obložení. Velká sedací souprava je oboustranná a je zhotovena na míru. TV soustavu doplňují reproduktory zabudované v podhledu. Prostor příjemně dotváří stojací lampa Captain.

Článek

V Čechách není mnoho lidí, kteří by ke svému bydlení přistupovali tak zodpovědně a věnovali realizaci domu tak mimořádnou péči.

Martina: Rozhodně se nám to vyplatilo. Manžel má k nemovitostem blízko, dal si opravdu záležet. Odborníci se věnovali nejen samotné stavbě domu, ale také zahradě a interiéru, který je dílem spolupráce architektek ze studia Oooox. Vše jsme řešili dřív, než jsme kopli do země.

Foto: www.modernibyt.cz

Jídelnu definuje pás dřevené podlahy z amerického ořechu. Je vybavena velkým jídelním stolem a černými koženými židlemi s vysokým opěrákem. Jako další opticky dělicí prvek prostoru byl použit set tří zavěšených černých svítidel.

David: Interiér byl kompletně zapracovaný do prováděcího projektu včetně technologií a veškerých návazností tak, abychom nemuseli nic v rychlosti řešit ve fázi stavby.

Foto: www.modernibyt.cz

Díky nadstandardní ploše kuchyně bylo možné eliminovat horní skříňky a ponechat pouze malý ořechový box, který doplňuje stěnu. Pracovní deska je z umělého kamene a ze středového ostrůvku přechází v bar.

Váš dům je skutečně vyladěný do nejmenších detailů, krásně spolu komunikuje i exteriér s interiérem.

David: Dům je z vnější strany částečně obložený dýhovanými panely ve shodném odstínu amerického ořechu, který je v interiéru v kontrastu s bílými omítkami stejně jako na fasádě domu.

Foto: www.modernibyt.cz

Společenská místnost slouží pro sledování filmů na plátně, které je vestavěné do podhledu. Je vybavena ratanovým nábytkem, který si manželé přivezli z předchozího bydliště. Za prosklenou příčkou je vinotéka. Police na vína jsou vyrobeny na zakázku.

Zasahovali interiéroví architekti do dispozice domu?

David: Nepatrně ano, jen v prostorách koupelen a vstupu do domu, který víc otevřeli. Dům má hodně prosklených ploch, umožňuje maximální přístup denního světla. Je světlý a prostorově velkorysý.

Foto: www.modernibyt.cz

Společenská místnost je od schodiště oddělena skleněnými posuvnými dveřmi. Prostor přímo pod schody je vybavený barem a malou kuchyňkou.

Martina: Plocha vstupního patra je obrovská. Zejména prostor vyčleněný pro kuchyň, jídelnu a obývací pokoj bylo třeba upravit, aby nepůsobil neútulně.

Architektky si skvěle poradily a rafinovaně prostor opticky rozčlenily pásem ořechové podlahy v jídelně, který od sebe odděluje obývací pokoj s kuchyní a přechází v celé šíři pruhu na schodiště do patra i do suterénu.

Na opačné straně, v čele jídelny končí speciálně vytvořenou zdí s nikami, kde si vystavujeme různé exotické suvenýry a památky z našich zahraničních cest. Americký ořech se pak v tomto prostoru objevuje i v dalších akcentech, jako je jídelní i konferenční stůl nebo krbová stěna.

Foto: www.modernibyt.cz

Pokoj pro hosty se nachází v přízemí a má vlastní přístup na zahradu. Místnost pomáhá zútulnit stěna se zlatavou tapetou v záhlaví lůžka. Americký ořech nechybí ani zde.

David: Velký prostor nabídl spoustu místa pro nestandardní velikost a uspořádání sedací soupravy, která je obohacena o další část sezení směrem k jídelně. Souprava ve tvaru L slouží pro pohodlné sledování TV i pro posezení u krbu umístěného na jiné straně.

To se jistě hodí při větší rodinné sešlosti.

Martina: Ano, občas se nás tu sejde opravdu hodně, ale nesetrváváme jen zde. Pro schůzky s přáteli rádi využíváme společenskou místnost v suterénním podlaží, kde sledujeme filmy na plátně a popíjíme dobré víno. Místnost přímo sousedí s vinotékou.

David: Hostům, kteří se u nás déle zdrží, můžeme nabídnout hostinský pokoj se samostatnou koupelnou a WC v přízemí domu i s vlastním přístupem na zahradu.

Předpokládám, že ložnice máte v patře.

Martina: Ano, tam je naše ložnice i s koupelnou a šatnou, také dva dětské pokoje s dětskou koupelnou a pracovna. Myslím, že naše ložnice je zvláštní nejen tvarem, protože volně přechází do arkýře, který je využitý jako relaxační kout, ale i volně stojící vanou, která se po otevření okna stává téměř součástí terasy a zahrady. Je dobře, že jsme se nechali přesvědčit a umístili ji zde.

Foto: www.modernibyt.cz

Podlaha ložnice je pokryta deskami z běleného dubu. Nosný sloup byl využit jako podpora pro televizor, který lze natáčet a sledovat i z vany. Stěna za postelí je opatřená tapetou s imitací zvířecí kůže v kávovém odstínu.

Relaxace ve vaně s výhledem do zahrady je příjemná. Osobně jsem nadšena také z kosmetického stolku v koupelně, který pokračuje prodlouženou deskou za umyvadly, kde mám i podsvětlené zvětšovací zrcadlo a kovovou stoličku Tolix.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelna rodičů má dostatek denního světla, proto bylo možné využít antracitovou velkoformátovou dlažbu a obklady a zkombinovat je s nerezovou mozaikou. Vešla se sem i velká skříň, jejíž povrch je ze skleněných desek.

Co těší vás, Davide?

Jsem rád, že už je většina starostí za námi. Rád využívám saunu, podívám se na pěkný film a dopřávám si kvalitní vína, která máme díky vinotéce doma pěkně po ruce.

Jsem také velmi spokojený s ozvučením celého domu, reproduktory jsou nenápadně umístěny v podhledech a zvuk je opravdu výtečný.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelna je vybavena prostorným sprchovým koutem se dvěma sprchami a miskovými umyvadly. Pro optické zvětšení prostoru je za umyvadly použito velkoformátové zrcadlo. Baterie, svítidla i zásuvky jsou zapuštěny v zrcadle.

Foto: www.modernibyt.cz

Sprchový kout s vodopádem a WC jsou obloženy mozaikou z říčních kamenů.

Pracovna je vaše, pracujete doma?

To ne. Pracuji mimo domov, ale občas ji využíváme podle potřeby oba. Je to jen domácí pracovna.

Foto: www.modernibyt.cz

Domácí pracovna je vybavena nábytkem a doplňky značky Boconcept. Pracovní stůl stojí proti velkému oknu s výhledem do zahrady. Na stěně za pohovkou je kávově hnědá tapeta s plastickými stříbrnými kapkami.

Říční mozaika

Oblázková říční mozaika je vhodná pro interiéry i exteriéry. Lze ji využít jak pro obklady stěn, tak i pro dlažbu. Její nerovný povrch má masážní účinky, hodí se například do relaxačních zón či do sprchových koutů apod.

Povrch kamínků může být matný i lesklý a vybírat si můžete z mnoha různých odstínů barev i tvarů kamínků. Dodává se nejčastěji na síťce o rozměru 30 x 30 cm a cena za 1 m2 se pohybuje kolem 1000 Kč. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám