Hlavní obsah

Golf GTI slaví 35 let speciální edicí

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen představil Golf GTI Edition 35 - originální název to není, je z něj však hned zřejmé, o co jde. Golf GTI slaví letos 35 let od svého vzniku a tak VW připravil zvláštní edici s mírně pozměněným exteriérem a výkonem vyšším o 25 koní.

Článek

Golf GTI patří ke klasickým ostrým hatchbackům, tedy sportovně laděným vozům s přiměřeně výkonným benzínovým motorem, které lze každodenně používat a je s nimi zábava i na náročnějších silnicích. První verze ostrého Golfu vyjela z bran továrny v roce 1976, první edice k oslavě byla po dvaceti letech a poté každých pět let.

Hlavní změnou u Golfu GTI Edition 35 je zvýšení výkonu o 25 koní na současných 235 k. Přesná technická data zatím VW nezveřejnil (běžný Golf GTI zrychlí z klidu na 100 km/h za 6,9 vteřiny a jede až 240 km/h). Jisté není, zda bude mít tento Golf GTI snížený či jinak upravený podvozek.

Nová edice má jiný design litých kol, jemné zatmavení předních a zadních světel a černá zrcátka. Přední světlomety mají LED diody pro denní svícení. Uvnitř vozu jsou samozřejmě emblémy s číslicí 35, najdete je na ozdobných prazích či na sedadlech s výtečným bočním vedením.

Ve světové premiéře se nový model ukáže 1. června na tuningovém srazu Worthersee GTI Meet v Rakousku. Objednávky automobilka přijímá už nyní, cena v přepočtu začíná na částce 740 000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

VW GTI ještě divočejší

Zatím jen studie, ale v budoucnu možná i limitovaná série je Volkswagen Golf GTI Edition 30. Nabízí to, co po automobilce chtějí zákazníci - vyšší výkon,...

Speciální edice VW Golf GTI už i v Česku

Pořádně okořeněný model Volkswagen Golf GTI, který díky třicetiletému výročí známky GTI nazvala automobilka Edition 30, se dostal i do České republiky. Zájemci...

Výběr článků

Načítám