Hlavní obsah

Elektrický pickup byl překvapivou hvězdou přehlídky karavanů

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další prvenství si připisuje americký elektrický pickup Rivian R1T. Ten se totiž stal prvním elektrickým autem v desetileté historii arizonského veletrhu Overland Expo West, kde se ukazují kempovací speciály.

Foto: Rivian (3x)

Rivian R1T v kempové úpravě

Článek

Představte si přehlídku amerického kempovacího stylu. Mít co největší pickup nebo SUV, mít na střeše/ložné ploše skládací stan a vyrazit někam do přírody. Třeba do nějakého luxusního kempu v americkém národním parku. Jenže to jste do přírody vyrazili s autem, které má pod kapotou osmiválec a v kufru generátor, aby byla elektrika i na televizi.

Overland Expo West je přehlídka právě takových aut. Rivian R1T mezi nimi ale vynikal. Je to totiž elektrický vůz, což je něco neuvěřitelného. Firma připravila jeho úpravu, což vyloudilo na mnohých tvářích úžas. Rivian R1T má totiž standardně za zadními sedadly napříč celým vozem ohromnou schránku. Tu teď obsadila výsuvná kuchyně, která má místo na jídlo, nádobí, a dokonce i indukční varnou desku. Pod přední kapotou, kde je normálně motor, je tentokrát velká lednice.

Foto: Rivian

Na korbě je klasický rozkládací stan

Foto: Rivian

Z velké průchozí schránky se vysune police na vaření

Vzadu na korbě je pak klasický skládací stan. Auto má energii k jízdě i provozu lednice a kuchyně schovanou ve velkých akumulátorech o kapacitě 180 kWh. Týden pobytu v kempu by tak měl podle firmy stáhnout kapacitu o pouhých 11 procent.

Samozřejmě že nic takového se ještě neprodává. Rivian R1T se totiž v civilní podobě na trh dostane až příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám