Hlavní obsah

Škoda Sunroq má konkurenci, sedmimístný kabriolet Hyundai z Austrálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská divize značky Hyundai dala vzniknout kabrio-verzi sedmimístného SUV Santa Fe, a to s jedním konkrétním účelem. Bohužel nikoliv tím, abyste mohli jezdit se staženou střechou po pláži s šesti kamarády.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe (Ilustrační foto)

Článek

Škodovka nedávno představila studentský sunroq, tedy v podstatě karoq bez střechy. Měli jsme možnost se s ním svézt a zjistili jsme, že se při jízdě chová velmi podobně obyčejnému karoqu. [celá zpráva]

Foto: Škoda Auto

Škoda Sunroq (2018)

Sunroqu zůstalo pět sedadel. V Austrálii ovšem vznikl kabriolet dokonce sedmimístný, a to na základě vozu Hyundai Santa Fe. Co víc, měl skutečný, praktický účel.

Australská divize značky Hyundai podle webu CarAdvice potřebovala santa fe bez střechy kvůli přípravě televizní reklamy. Bylo v ní třeba záběrů shora na všechny tři řady sedadel a bez střechy to bylo snazší, takže prostě putovala do koše.

Zbytek auta je ale normální dieselová santa fe - má infotainment podporující Android Auto i Apple CarPlay, ventilované a chlazené přední sedačky a také čtvery fungující dveře. V těch zadních dokonce zůstaly roletky na okna.

Je tedy nasnadě, že santa fe v kabrio-verzi nepůjde do sériové výroby, byť Australané vtipkují o ceně vozu 130 tisíc australských dolarů, tedy něco přes 2 milióny korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám