Hlavní obsah

První vyrobený Rolls-Royce Phantom půjde do dražby, výtěžek na charitu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První vyrobený phantom se bude zkraje příštího roku dražit v rámci festivalu vína v Ritz-Carlton Golf resortu na Floridě. Výtěžek z akce poputuje na charitu.

Foto: R-R

První vyrobený Rolls-Royce Phantom nové generace

Článek

Tmavý phantom určený do aukce má uvnitř bílou kůži. O pohon se stará 6,75litrový dvanáctiválec, tisková zpráva nehovoří o žádné speciální výbavě, kterou si majitelé těchto drahých vozů nechávají individuálně vyrobit. V případě tohoto konkrétního kusu dostane nový majitel šestilitrovou lahev vína s nezbytnou plaketou Rolls-Royce a členství ve zdejším klubu milovníků vína.

Rolls-Royce osmé generace superluxusního sedanu Phantom je postaven na nové platformě, která více využívá hliník. Stejnou platformu dostane i chystané SUV. Současné šasi u phantomu bylo specifické a vyvinuté na míru, menší modely od Roll-Roycu stály na podvozku BMW řady 7.

V nabídce motorizací je jediná položka – 6,75litrový V12, který nově dostal dvě turbodmychadla. Motor nabídne 900 Nm točivého momentu, a to již při 1700 otáčkách, nejvyšší výkon má pak hodnotu 420 kW (571 k). Zrychlení 0–100 km/h je otázka 5,3 sekundy a nejvyšší rychlost je omezena při 250 km/h.

Prodejní cenu svých modelů automobilka z Goodwoodu neuvádí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám