Hlavní obsah

BMW představil úžasný retro motocykl R 5 Hommage concept

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za měsíc se rozezvučí dokonalé stroje na přehlídce automobilové krásy Concorso d’Eleganza Villa d’Este, a tam se objeví i koncept motocyklu od BMW, který je naprosto dokonalým následovníkem jednostopé legendy BMW R 5.

Foto: BMW

BMW R 5 Hommage concept

Článek

Originální BMW R 5 se začal vyrábět v roce 1936. Stal se legendou mezi motocykly a je snem mnoha příznivců jedné stopy.

Foto: BMW

Původní BMW R 5

BMW ale teď ukázalo koncept, který je naprosto dokonalou moderní verzí starého klasika. Vzali si k ruce odborníky na originální motorky – pány z Noren Brothers Custom Bikes a společně vytvořili moderní minimalistický, ale originálu velmi podobný speciál, zářící temným hlubokým lakem.

Foto: BMW

BMW R 5 Hommage concept

Foto: BMW

BMW R 5 Hommage concept

Má všechny ty typické znaky klasického R 5. Včetně motoru. A víte proč? Protože motor je originál! Ano, opravdu to je originální půllitrový agregát z R 5. Tady si ho ale vzal do parády motocyklový nadšenec a téměř umělec přes renovace Sebastian Gutsch. Upravil některé kryty motocyklu, naleštil ho, vyšperkoval. A kdo se dobře dívá, zjistí, že u agregátu něco přebývá. Technici totiž přidali přeplňování, výfuk z nerezu s karbonovými prvky. Výkon agregátu nyní samozřejmě odpovídá požadavkům moderní doby.

Foto: BMW

BMW R 5 Hommage concept

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám