Hlavní obsah

Volkswagen připravuje extrémní golf se 420 koňmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Festivalu rychlosti v Goodwoodu bude představen extrémní model, který bude oslavovat čtyřicáté výročí Golfu GTI. Co by to tak mohlo být? Poradíme – vzpomínáte na koncept VW Golf R400?

Foto: Volkswagen

Koncept Volkswagen Golf R400

Článek

V dubnu roku 2014 byl na autosalonu v Pekingu představen koncept Volkswagen Golf R400, kde pod přední kapotou trůnil dvoulitrový čtyřválec s přeplňováním. Ten dosahoval špičkových hodnot 294 kW (400 koní) a 450 Nm. S pohonem všech kol a dvouspojkovou převodovkou DSG zvládl zrychlit na stovku za 3,9 sekundy a maximální rychlost byla elektronicky omezena na 280 km/h.

Foto: Volkswagen

Koncept Volkswagen Golf R400

A do Goodwoodu se chystá překvapení v podobě nového modelu auta, které má slavit výročí řady GTI. Podle nás, i když to nikdo zatím oficiálně nepotvrdil, by to mohl být právě R400 v sériovém provedení. A podle matných informací ze zákulisí, tohle auto ztratí ten dvoulitrový čtyřválec a nahradí jej ještě něčím zajímavějším – pětiválcem 2,5 l z Audi RS3. Maximální výkon by se měl vyšplhat na 420 koní, tedy 313 kW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám