Hlavní obsah

Koncept Kia Telluride: Welnesstank

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v Detroitu se odhalil koncept Kia Telluride. Prý je to náhled do budoucnosti. Náhled do třídy velkých a luxusních SUV.

Foto: Kia

Kia Telluride Concept

Článek

V USA se prodává už hodně dlouho velké a zastaralé Borrego. Tedy se vlastně už téměř neprodává. Americký trh má zajímavější modely, které toto korejské vozidlo poráží na hlavu. A tak Kia plánuje nový model. Koncept Telluride by měl naznačit, jaký bude nástupce.

Bude velký. Koncept je širší než Sorento a třeba rozvor má větší než tři metry (3081 mm). Také je dost hranatý. Možná byste si řekli, že to je pěkně ošklivé auto, ale druhý až třetí pohled v něm odhalí kvality, které se prostě v USA líbí - mohutná maska, drsný vzhled a prostornost.

Foto: Kia

Kia Telluride Concept

Foto: Kia

Kia Telluride Concept

Auto je poháněné hybridním soustrojím. Vidlicový šestiválec s atmosférickým plněním o objemu 3,5 litru má výkon 201 kW/270 HP. Už to je docela dost. Jenže tady je k tomu přiřazen ještě elektromotor s výkonem 97 kW/130 HP. Spotřeba na dálnici by měla být podle amerického měření 9,4 l na 100 km.

Foto: Kia

Kia Telluride Concept

Foto: Kia

Kia Telluride Concept

Interiér je extrémně zajímavý. Už nastupování přes proti sobě jdoucí dveře je na SUV netradiční. Uvnitř jsou čtyři samostatná sedadla. Ta zadní se dají výrazně posouvat a sklápět a díky podnožníku z nich lze udělat prakticky lehátko. Přední i zadní sedačky pak mají senzory, které hlídají stav řidiče a díky speciálnímu osvětlení promítajícímu terapeutické obrazce, dokážou utlumit i takzvanou pásmovou nemoc. Jenže to není všechno. Pod podlahou zavazadelníku se ukrývá třetí řada sedadel, takže když je třeba…

Velké displeje na přístrojovce a ve dveřích zobrazují množství informací. Ovšem ovládat vše se dá třeba gesty. Gestem si lze nastavit navigaci nebo pustit oblíbenou píseň v audiu Harman Kardon.

Anketa

Jak se vám líbí Kia Telluride Concept. (Známkujte jako ve škole)
1
65,5 %
2
5,1 %
3
7,2 %
4
3,7 %
5
18,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 779 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám