Hlavní obsah

BMW M6 GT3, které jím není

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi ne každý by si mohl koupit BMW M6 GT3. Asi ne každý by v tomhle autě chtěl jezdit po silnicích. A právě těm, kteří si toto auto chtějí dopřát a jezdit s ním třeba každý den, vycházejí vstříc firmy Prior Design a M&D.

Foto: M&D

Prior Design BMW 650i GT3

Článek

Závodní GT3 je auto, které se na silnicích prostě neobjeví. A ani by to mnoho lidí netěšilo. S něčím takovým přejet vymletý kanál by nebylo nic, co by se páteři líbilo. Navíc závodní auto je opravdu specifické v mnoha věcech.

A tak je tu tuningový program firem Prior Design s pomocí M Základem je BMW 650i. To dostalo opravdu solidní widebody kit, tedy nové díly karoserie s extrémním rozšířením blatníků. V nich se vyjímají velká třídílná kola o průměru 21 palců, na nichž jsou nasazeny pneumatiky Continental Sport Contact 5 s rozměry 255/30 R21 vpředu a 295/25 R21 vzadu.

Foto: M&D

Prior Design BMW 650i GT3

Foto: M&D

Prior Design BMW 650i GT3

Automobil je o 30 mm snížený pomocí nových pružin a tlumičů. Za motorem pak je nový výfuk, který je dělaný na zakázku a na konci má průměr fascinujících 80 mm.

Motor samozřejmě není M6, ale dvouturbový osmiválec o objemu 4,4litru s výkonem 364 kW a točivým momentem 722 Nm dokáže s autem pěkně zahýbat.

A co udělala firma M? Ta je specialista na design. Takže ty polepy karoserie ve stylu závodního vozu jsou jejich dílo.

Cena úpravy vozu není známa.

Foto: M&D

Prior Design BMW 650i GT3

Foto: M&D

Prior Design BMW 650i GT3

Reklama

Související témata:

Související články

Malé Porsche s profesionálním tuningem

Existuje celá řada tuningových firem. Mnohé z nich udělají z auta šílené bestie. Ale jen málokterá dokáže provést svou práci tak profesionálně, aby na ni mohla...

Výběr článků

Načítám